Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руски монархист иска да купи три необитаеми острова в южната част на Тихия океан, за да възроди там империята на Романови, пише в. "Дейли телеграф".

Бизнесменът и доскорошен депутат Антон Баков смята да създаде там нещо, което нарича "алтернативна Русия".

По план тази държава трябва да се разполага върху три острова от далечната държава Кирибати в Океания. Самият Баков я посетил в края на януари. Той смятал да инвестира там 350 милиона долара, за да създаде мрежа от луксозни курорти.

Карл Емих Лайнинген е гласен за бъдещ руски император.

Баков предложил столицата на новата държава да бъде изградена на атола Молдън. А за император е гласен 64-годишният германски аристократ принц Карл Емих Лайнинген. Той е прапраправнук на руския император Александър II, известен още като Цар Освободител - същия, чийто паметник е издигнат срещу Народното събрание в София.

При визитата си в Кирибати Антон Баков заявил, че много руснаци са разочаровани от президента Владимир Путин и подкрепят идеята за възраждане на монархията. Самият той наскоро основа Монархическата партия в страната си.

Преди да се насочи към Кирибати, Баков е правил опити за възстановяване на монархията в Черна гора и на Островите Кук - страна в Южния Пасифик, владение на Нова Зеландия. Там не му провървяло. Но в Кирибати, изглежда предложението на Баков се разглежда сериозно.

Кирибати е единствената държава в света, която се намира едновременно в северното, южното, източното и западното полукълбо. Там се пресичат екваторът и антимеридианът, т.е. 180-ият меридиан, служещ като основа за промяна на датите. Кирибати е страната, която първа посреща деня.

Антон Баков смята да инвестира 350 милиона долара в Кирибати.

 Разстоянието между най-западната и най-източната точка на тази държава е около 4000 километра - колкото от Москва до Лисабон. Между най-северната и най-южната точка разстоянието е близо 2300 километра - колкото от Атина до Стокхолм. Въпреки това площта на Кирибати е само 812,4 квадратни километра. Тя е една от най-малките държави в света. Състои се от 33 коралови острова, от които са населени само 20.

Причината властите в тази държава да вземат насериозно идеята за възраждането на Руската империя е, че островите полека потъват. Страната е в отчаяно търсене на нови източници на доходи и място за преселване на нейните 107 000 жители. По тази причина Комисията по чуждестранни инвестиции на Република Кирибати разглежда предложението на руския монархист.

Само чрез свежи и големи инвестиции архипелагът може да получи необходимите му пари и да стане туристическа забележителност, заявил доскорошният президент Тебуроро Тито.

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Някой да му каже на този какво се случва с държава,

която си назначи петоразреден немски "благородник" и педал за цар и да го отърве от жестоко разочарование :)
 's picture

d-r Petroff

Всичките жители ще се преселят Сибир.

На всеки атол ще има по едно пристанище за подводници и за Адмирал Гъзнецов-димящият.Поне няма да му замръзват кенефите. Да му мислят американците.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.