България отново е изправена пред тежък избор и отново някои политически сили искат да оспорят членството ни в ЕС и НАТО, затова трябва да се работи за обединение вдясно. Тази теза изказа бившият военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев в ефира на бТВ.

Той коментира откритото писмо вчера, в което призова Христо Иванов от "Да, България", Радан Кънев от "Нова република" и Гроздан Караджов от Реформаторския блок, в което призова да разговарят заедно за опит да се обединят десните формации.

"Чух се с Христо Иванов, ще се видим, ще разговаряме. Може да стане малко чудо преди изборите. Чух се и с Гроздан днес. С Радан не съм разговарял още, надявам се да реагира разумно", описа той успеха си от вчера насам.

И добави:

"Искам да разбера какво ни разделя, но по-важното – какво би ни обединило."

Ненчев коментира и първите ходове на президента Румен Радев, като го похвали за ветото, но не бе впечатлен от посещението му в Брюксел.

"Изглеждаше ми като посланик на Русия. Направи ми лошо впечатление, че вчера, когато чествахме жертвите на комунизма, нито той, нито някой от президентската институция се яви. Президентът символизира единството на нацията", отбеляза Ненчев.

Той добави, че е възмутен от поведението на някои хора вчера, в Деня на жертвите на комунизма.

"Ние трябва да подчертаем историята и техните усилия за една свободна и независима България. Знаете ли какво повече ме обезпокои вчера? Когато за пореден път видях червената боя на имената на тези герои, тези патриоти, тези българи. За пореден път някой се гаври с паметта на тези хора. Познаваме ли историята?", попита бившият министър.