Още радост за българския спорт днес - след класирането на полуфинал на Григор Димитров в Мелбърн, Красимир Анев взе сребърен медал на европейското първенство по биатлон в дисциплината 20 км индивидуално.

Надпреварата започна днес в Душники-Здруй (Полша) и това беше първото състезание за деня.

Самоковецът Анев повали всички мишени на стрелбището и грабна сребърния медал в най-старата дисциплина. Краси остана само на 11 секунди от победителя Александър Логанов (Русия) и записа трети сребърен медал от европейски шампионати. 

Още петима българи стартираха в днешната надпревара. Димитър Герджиков сбърка два пъти на рубежа и завърши на 22-ра позиция. Владимир Илиев също нямаше ден на стрелбището и добави цели пет минути към своето време, което го отпрати 25-и.

Антон Синапов, Михаил Клечоров и Димитър Парталов направиха съответно по пет, четири и шест пропуска с пушката и финишираха на 59-о, 66-о и 95-о място.

Новият европейски шампион Александър Логинов изтърпя двугодишно наказание за употребата на допинг. Руснакът не бе точен само веднъж в стрелбата и триумфира в дългата дисциплина.

Третата позиция е за друг представител на "сборная" - Алексей Слепов, който се запази от наказателни минути и спечели бронзовото отличие.