Лидерът на ВМРО и съпредседател на Обединените патриоти Красимир Каракачанов е доволен от служебния кабинет на президента Радев. Това заяви самият той пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Според него назначенията за министър на отбраната и на външните работи сочат, че няма да има смяна във външнополитическия курс на страната.

"Според министрите, които са ясни, кабинетът изглежда уравновесен“, посочи той.

Външен министър ще бъде Ради Найденов, в момента посланик в Берлин, бил на същия пост и в Австрия.

"Министърът на външните работи е известен като дипломат със своята ярка евроатлантическа ориентация“, оцени го Каракачанов. 

За министър на отбраната все още няма информация, но слуховете спрягат бригаден генерал Стефан Янев. Самият Каракачанов не назова и име, но заяви, че той е човек, специализирал в САЩ, което потвърждава Янев като кандидатура - той е бил началник на департамент „Tрансформации“ в Центъра на НАTО за борба c тероризма.

"Може да се каже, че е  НАТО-вски генерал. Изключително подготвен офицер и много добро попадение като министър на отбраната“, уточни той.

За Герджиков като служебен премиер лидерът на ПФ бе кратък, но позитивен: "Не само уважаван юрист, но и уравновесен политик."

И заяви, че Обединените патриоти имат вече готовност за избори, така че точната дата не ги интересува.

"Дали изборите ще са на 26 март или на 2 април няма никакво значение, можеха да бъдат и на 19 март, няма значение, ние сме готови.“