Депутатът от Реформаторския блок (СДС) Борислав Миланов призна, че барбекюто му в полите на Витоша е незаконно и обеща в най-скоро време постройката да бъде премахната.

В понеделник стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров се самосезирал след материал по бТВ как депутатът е заградил общинска улица в един от най-скъпите райони на столицата - кв. "Симеоново", вдигнал е постройка (навес с барбекю) върху пътя и е превзел чужд имот. Според собственичката на превзетия имот Стайка Авджиева депутатът незаконно е завзел улицата и от няколко години ѝ пречел да използва мястото си.

"Това барбекю е навес, който е построен преди 17 години. Построен е на оградата, която е на съседния имот. Построен е преди 17 г. от моя баща, който придобива имота през 1998 г. Навесът не е законно построен и ще бъде отстранен. Това е факт", обясни в студиото на бТВ Миланов, който е и зам.-председател на парламентарната група на реформаторите и зам.-председател на комисията по култура и медии.

По думите на Миланов той като народен представител е можел да се възползва и в рамките на тези две години да търси начини, за да реши казуса, но не го е направил. "Един пирон в последните 17 г. не съм забил тук", бяха думите му.

Според Миланов там никога не е имало улица, а само "кози пътеки".

От Столична община обаче са изпратили отговор по случая, в който се казва, че въпросната улица е публична общинска собственост и за построените навес и барбекю в районната администрация не се съхраняват одобрени строителни книжа. Район "Витоша" ще образува административно производство по реда на ЗУТ за премахване на незаконните постройки и огради.

Има съмнения, че имотът на Борислав Миланов е придобит навремето (от предишните собственици) чрез съмнителна реституция.

Минути след първия репортаж на бТВ по темата депутатът се обадил на журналиста в телевизията с думите: "Какъв е шансът да спрем репортажа? Какъв е начинът?"

"Когато се видяхме с г-н Георгиев (журналстът от бТВ), бях пред операция във ВМА, изключително притеснен. Това обаждане го направих, след като бях под упойка. Това може да са докаже от екипа на проф. Цветков, който ме оперира. Бях притеснен, изключително неадекватен", обясни Миланов.