"Порасни, Доналд, порасни! Време е да станеш възрастен. Ти си президент. Покажи ни на какво си способен", обърна се към новоизбрания държавен глава на САЩ сегашният вице Джо Байдън.

Заместникът на Обама даде интервю за PBS, в което разкритикува поведението на милиардера и особено неговите туитвания.

Днес бъдещият американски президент ще се срещне с началниците на разузнавателните служби, за да получи от първа ръка информация за начина, по който руски хакери са манипулирали изборите в САЩ.

"Трябва да си абсолютно без мозък, за да нямаш доверие в собствените си шпионски централи", коментира по този повод Джо Байдън.

Известно е, че след доклада на разузнавателните служби, в който открито се посочва, че има и доказателства за намесата на Кремъл и Путин в президентските избори в САЩ, няколко пъти Тръмп се опита да омаловажи информацията и дори я подложи на дълбоки съмнения.

"Президент, който няма вяра в разузнавателните служби - всички, включително ЦРУ, който не е готов да се вслуша в тях, както и във военното разузнаване, разбира се, трябва да си е загубил ума", продължава коментара си Байдън.

"Идеята, че можеш да знаеш повече от специалистите в разузнаването, прилича на онези колежани, които казват, че знаят много повече от професора си и няма какво да научат", подигравателно заявява вицепрезидентът.

Същевременно президентът Обама изрази надежда, че напрежението между разузнавателните служби и новоизбрания президент скоро ще спадне.

"Когато започнеш да изслушваш като президент разузнавачите, когато четеш докладите им и имаш възможност да изучаваш тяхната информация, няма как да не се убедиш колко професионално работят разузнавателните служби. Така че като влезе в Белия дом и започне да чете техните доклади, надявам се напрежението между Тръмп и разузнаването да спадне", отбелязва Обама. И допълва, че в Белия дом идва неполитизирана информация, която се базира единствено на защитата на националната сигурност.