Григор Димитров ще открие годината срещу корав съперник - първата ракета на САЩ Стив Джонсън, който ще се изправи срещу българина в първия кръг на турнира в Бризбейн, Австралия. Надпреварата се открива на 1 януари и продължава до 8-ми.

Димитров води с 3:2 победи на Джонсън, а последният им сблъсък бе през есента в Пекин. Там българинът изтръгна труден успех с 2:1 сета.

Ако Григор преодолее американеца, ще излезе срещу французин - Никола Маю или Стефан Робер. В третия кръг пък може да го очаква Доминик Тийм, една от звездите за турнира "Гаранти Коза София Оупън" през февруари. В тази част от схемата са също Рафаел Надал и поставеният под №1 Милош Раонич.

По-благосклонен бе жребият на Цветана Пиронкова, на която предстои участие в турнира в Шенжен, Китай. Първата ни ракета при дамите ще играе с Галина Воскобоева, рускинята, която играе за Казахстан и се намира на 312-о място в света. Първото по-сериозно препятствие пред Цвети може да е в 3-тия кръг, където най-вероятно ще дебне Агниешка Радванска.

От надпреварата в Шенжен отпадна тратата ни ракета Изабелла Шиникова. В първия кръг от квалификациите Шиникова отстъпи пред Кай Чан от Тайван с 6:2, 5:7, 6:7 (5). Българката допусна обрат, след като водеше с 1:0 сета и 5:4 във втория и сервираше за спечелване на срещата. Двубоят бе драматичен до самия край.