Евакуация се наложи в резиденцията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. Полицията изведе за кратко хората от фоайето на небостъргача "Тръмп тауър" в Ню Йорк, след като там беше открит съмнителен пакет.

Служители и туристи в сградата бяха заснети да тичат към изходите. На мястото беше изпратен екип сапьори. Малко по-късно тревогата беше отменена. А подозрителният пакет се оказа чанта с играчки, предаде Си Ен Ен.

В 58-етажния небостъргач в центъра на Манхатън се намира щаб квартирата на бизнес империята на Тръмп. До церемонията по встъпването му в длъжност на 20 януари "Тръмп тауър" остава постоянна резиденция на републиканеца. В нея денонощно дежурят полицейски отряди. 

Там и след 20 януари 2017 г. възнамерява да продължи да живее съпругата на Тръмп Мелания заедно със сина им. Решението, което ще струва огромни суми на данъкоплатците в Ню Йорк за охрана, не се приема особена радушно от жителите на мегаполиса.

Тръмп не е бил в сградата в момента на евакуацията, той прекарва коледните празници в своя курорт Мар -а -Лаго във Флорида.

По темата за големите разходи между говорителите на Тръмп и на кмета на Ню Йорк се разрази словесна престрелка в Туитър.

Шон Спайсър, говорител на Тръмп, написа след инцидента: "Обратно на работа тук в "Тръмп тауър" след фалшивата тревога. Благодаря на полицията на Ню Йорк".

Ерик Филипс, говорител на кмета на Ню Йорк Бил де Бласио, му ретуитна: "Няма проблем. Ще ви пратим сметката".Тук реши да се включи директорът по социални медии на Тръмп Дан Скавино, който написа в отговор: "Ерик Филипс - говорител на кмета на Ню Йорк, вие сте недоразумение за кмета и чудесната полиция на Ню Йорк".

Филипс невъзмутимо отговори: "Това не е много хубаво, Дан. Но за сметката - ще се разберем ли?"

"Тръмп тауър" се намира на Пето авеню между 56 и 57 улица в Манхатън.