ГЕРБ вече е на 10 години и е по-зряла партия, а това означава, че лидерът Бойко Борисов вече може да слуша чужди позиции. Това заяви финансовият министър в оставка Владимир Горанов в ефира на БНТ на въпрос дали той и Томислав Дончев са опозиция в първата партия. Той подчерта, че двамата не се еманципират.

Според Горанов 2016 е успешна година, тъй като ръстът на икономиката е надвишил прогнозите, на ниво средното или над средното в Европа. Той обеща, че сме готови с буфери в бюджета и за 2017 г, дори ако се наложат средства като плащанията на КТБ, ПИБ, ядрените реактори за "Белене" и други изненадващи харчове през годината.

И обеща, че ако след предсрочните избори се нареди пак стабилен кабинет:

"Нещата могат да продължат по същия начин."

Той коментира и казусът с пенсиите, който според Патриотичния фронт блокира възможността за правителство в рамките на този парламент. Те искаха първоначално 300 лв., а после предполагаемо са се съгласили на 200 лв. минимална пенсия.

 "Пенсиите могат да се увеличат, само ако си ги изработим. Ако решим да ги вдигнем до исканото ниво, трябва да се мине през разговор, дали сегашното поколение е готово да плаща повече", обясни за пореден път позицията си Горанов.