Във вечна вярност към главатаря на “Даеш” Абу Бакр ал Багдади се е заклел приживе терористът от Берлин Анис Амри. В понеделник той заби ТИР на коледен базар в германската столица, изби 12 души и рани други 48 граждани. 

Днес Амри беше убит от полицай в Милано, за което Клуб Z съобщи.

Веднага, след като италианските и световни агенции съобщиха за ликвидирането на терориста,  рупорът на “Даеш”, новинарската пропагандна агенция "Амак", разпространи в мрежата видео, снимано приживе от Анис Амри.

Прави впечатление, че той е със слушалки. Това навежда на мисълта, че получава указания какво да говори.

Освен че се врича във вечна вярност на главореза на главорезите Ал Багдади, Амри се кълне, че иска да умре като мъченик. Той зове симпатизанти на “Даеш” да последват примера му и да извършват атентати срещу “неверниците”.

Обръщайки се към “кръстоносците”, разбирай Запада, тунизиецът между другото изрича: “Ще дойдем при вас, за да ви колим, свине такива! Ще ви застигне мъст за проляната мюсюлманска кръв!”

Показателно е и мястото, където е правено видеото – пешеходен мост на берлинското Северно речно пристанище. То се намира в квартала “Моабит”. В непосредствена близост са Военната болница и няколко министерства. Само на няколкостотин метра е и крайбрежната улица “Фридрих Краузе”. Точно от паркинг там в понеделник терористът отвлича полския ТИР, тренира шофиране на тежкия камион и вечерта го забива на коледния базар.

Ако се съди по растителността в района, видеото е правено преди няколко седмици.

Според анализатори видеото се появява сега, защото до тази сутрин Амри беше жив и на свобода.