Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гореща следа е довела до разкриване самоличността на атентатора от Берлин, който в понеделник заби ТИР на коледен базар в центъра на германската столица и уби 12 души. Други 48 бяха ранени, 30 от които тежко, 14 все още са в реанимация.

Сега полицията усилено издирва ислямист от Тунис. По все още непотвърдени данни терористът се казва Анис А. Той разполагал с няколко паспорта, в които възрастта му е между 21 и 23 години. А прокуратурата обяви награда от 100 000 евро на всеки дал информация къде се крие терориста.

Архивна снимка на атентатора, разпространена от немската полиция.

Вчера като заподозрян бе задържан 23-годишният пакистанец Навед Б. Той даде подробни показания и отрече участие в атентата. Полицията направи проверка и установи, че информацията е вярна. Пакистанецът бе освободен.

До разкриване на самоличността се стига при щателно претърсване на ТИР-а убиец. Негов документ е бил открит под шофьорската седалка. Най-вероятно става въпрос за разрешително на германските власти за временно пребиваване във ФРГ. В документа е посочено, че Анис А. е роден през 1992 г. в град Татауин, Тунис.

В момента арабинът е издирван на цялата територия на Германия.

Според излизащия в град Майнц всекидневник “Алгемайне цайтунг” ислямистът се е подвизавал с още три имена, сочил е и различни дати на раждане. На едно от имената - Ахмед А., на 21 години, му е било издадено разрешително за пребиваване. Това е станало в община Клеве, федерална провинция Северн Рейн-Вестфалия.

Коментари

 's picture

Ivan Tcholakov

Този документ...

... под шофьорската седалка може да е "забравен".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.