Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кабинетът в оставка отпуска още пари за саниране за тази година.

Проектът на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г. за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, е внесена от министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова. Допълнителни трансфери се очаква да бъдат отпуснати и по бюджетите на общините за 2016 г., както и по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г.

По предложение на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева ще бъде разгледан и проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери за 2016 г. за финансово осигуряване на дейности по Националните програми „Оптимизация на училищната мрежа”, „Осигуряване на съвременна образователна среда”, „Достъпно и сигурно училище” и „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование”, съобщава БГНЕС. 

Кабинетът „Борисов 2” се очаква да приеме и решения за откриване на три нови научни института – Научноизследователски институт в структурата на Техническия университет – Варна, Институт за научни изследвания в структурата на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, както и Институт по информация и сигурност в структурата на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София. По предложение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски, пък ще бъде разгледан проект на решение за определяне на концесионер на „Пристанищен терминал Видин-Юг”, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин. Очаква се министрите в оставка да приемат и План за действие за изпълнение на Националната стратегия за хората с увреждания 2016-2020 г. за периода 2016-2018 г. 

По-късно премиерът Борисов заминава за Унгария. На официална церемония в парламента колегата му Виктор Орбан ще го окичи с отличието „Голям кръст за граждански заслуги".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.