Три златни медала от три финала - това е активът за България от европейското първенство по бокс за жени в София. Днес и трите ни финалистки взеха титлите.

Деница Елисеева победи с 2:1 гласа туркинята Сати Бурсу в категория до 57 кг. Вчера 35-годишната софиянка спечели изключително тежък и оспорван мач срещу рускинята Наталия Самохина, като умората личеше в днешния мач за златото.

Елисеева обаче показа характер и класа, за да стигне до успеха. Двубоят с Бурсу също бе оспорван, но в крайна сметка двама от съдиите отсъдиха в полза на българката. Туркинята от своя страна остана разочарована от решението и с жестове изрази несъгласието си, което предизвика гнева на публиката в зала "София".

Преди това Станимира Петрова спечели титлата в категория до 54 кг след успех над азерката Анна Алимарданова. Петрова бе перфектна по пътя си към финала, побеждавайки с по 3:0 Йолия Корол (Молдова), Лакрамиоара Перижок (Румъния) и Виктория Кулешова (Русия).

Във финала българката отново се представи отлично и победи с единодушно съдийско решение Алимарданова в тактически двубой. Двете боксьорки играха предпазливо и не атакуваха много. Петрова, която е световната шампионка от "Ченжу 2014" добави и европейска титла към колекцията си.

Първа със златото се окичи Севда Асенова - в кат. до 48 килограма. Тя срази категорично с 3:0 Лизе Сандебер от Швеция. Досега в кариерата си Асенова имаше два сребърни медала от европейски шампионати.