Руски изтребител МиГ-29 се е разбил в Средиземно море днес скоро след като е излетял от самолетоносача си - "Адмира Кузнецов", съобщиха пред Fox News анонимни източници от американските власти.

Три изтребителя са излетели от самолетоносача от съветски времена, и са тръгнали към Сирия. Във въздуха обаче един от тях явно изпитал механични проблеми и завил обратно към "Адмирал Кузнецов".

Опитвайки се да се приземи, МиГ-ът паднал във водата. Руски хеликоптер взел пилота, който катапултирал успешно и не е пострадал при опасната спасителна маневра.

Според руското военно министерство, което по-късно оповести за произшествието, става дума за тренировъчен полет, прекъснат от техническа неизправност. Бойната група ще продължи да действа по план въпреки произшествието с изтребителя, казват още руските власти. 

Единственият самолетоносач в руската флота, "Адмирал Кузнецов" е  с технически проблеми още от създаването си през 1982 г. Той си спечели ирония и подигравки, след като почна да бълва черен пушек на път за Сирия преди близо месец.