Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кметът на Банско Георги Икономов обяви бедствено положение. Река Глазне преля край Банско и Разлог заради поройния дъжд, който падна през последното денонощие.

Реките Глазне, Бъндеришка и Демянишка са прелели в района на Национален парк Пирин. На няколко места водите на Глазне са излезли от коритото и са залели земеделски площи, ски съоръжения, заведения за обществено хранене. Отнесен е дървеният мост в горната част на града.

"Реката е толкова голяма и толкова придошла, че дори старите хора казват, че не са я виждали така въобще... Реката влачи дървета, камъни, огромни количества. Пробила е на доста места в горното течение, над местността "Пещерите". Тече по ски пътя, имаме наводнени две заведения. Имаме огромно количество техника, но за съжаление в момента реката ни надвива", обясни Икономов.

Кметът не изключи варианта за евентуална евакуация на близките до реката сгради и къщи в западната част на града. Населението на Банско е уведомено за извънредната ситуация. За тревожни сигнали по поречията на реките на територията на общината, гражданите могат да обаждат на дежурен телефон: 0749 88622.

Река Глазне преля край село Баня, община Разлог, около 11.00 ч. Наводнени са околните селскостопански и земеделски имоти. На място са екипи на Гражданска защита, представители на община Разлог. Кметът Красимир Герчев също е на място. В момента се извършват дейности по укрепване, за да не бъде залят пътя за Велинград.

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Лакейчето на Цеко,

доносникът на ВКР агент Камен там ли е с лопатата?

Ски писти искате, ски пътища,

Ски писти искате, ски пътища, сечете поголовно гора, ами така е, лакомията и глупостта човешка рано или късно се наказва!
Gogo Bogo's picture
Gogo Bogo
GogoBogo

Май ще разберат по трудния

Май ще разберат по трудния нсчин банскалии защо имат нужда от горите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.