Кандидатът на Реформаторския блок за кмет на столичния район "Младост" Людмила Божилова заяви своята категорична подкрепа за кандидата на ГЕРБ Мария Илиева. Божилова и Илиева се срещнаха в офиса на ГЕРБ в "Младост", съобщиха от ГЕРБ.

Двете бяха категорични, че "Младост" трябва да продължи положителната промяна, която според тях е видима за всички жители на района в последните години.

Илиева изтъкна като свой приоритет защитата на зелените пространства. Тя обясни, че може да разчита на помощта на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова.

"Предстои в Народното събрание да бъдат внесени законовите поправки, с които да защитим междублоковите пространства и детски площадки", каза Илиева.

Според нея това ще доведе до облекчаване на трафика, реновирани квартални улици, нови велоалеи, енергийна ефективност.

Илиева и Божилова призоваха жителите на район "Младост" да не се поддават на внушения и популизъм и в неделя да гласуват за този, който предлага реално изпълними политики.

Пред Клуб Z независимият кандидат Десислава Иванчева, която е конкурент на Илиева на балотажа заяви, че ще разчита на подкрепата на гражданите на "Младост".

"Очаквам подкрепата на гражданите, които са се подписали в подписката за референдума против застрояането. Не сме правили сделки, на нас ни трябват такива хора. Вътрешността на квартала е ужасна - тъмна, с дупки, няма тротоари, пълно с коли", каза Иванчева.

Тя обясни, че законодателните промени гарантират, че на зелените площи няма да се строи, но това не ваци за междублоковите пространства.

"А междублоковите пространства какво ги правим? Върху детските площадки, на паркингите какво правим", заяви Иванчева.

Тя направи уточнението, че не е издигната от "Нормална държава", а е подкрепена от тази партия.

"Подкрепят ни и много интелектуалци. Всички партии сега са "за" това зелените площи да не се застрояват. През лятото никой нямаше. Когато разбраха, че сме силни, тогава започнаха да ни обръщат внимание", каза Иванчева.

Според нея обществените настроения са силни и дори тя да стане районен кмет следващите управляващи няма как да не се съобразят с тях.