Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С 25,52 на сто води кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова пред Цецка Цачева-Пламен Манушев, които имат 21,93 на сто от гласовете. Това са резултатите според 99,35 на сто от сумарните данни на обработените секционни протоколи в РИК, съобщиха от ЦИК.

На трето място - с 15,01 на сто са Красимир Каракачанов-Явор Нотев от "Обединени патриоти".

[[nid:46714]]

Четвърти са Веселин Марешки-Петър Петров - с 11,23 на сто от гласовете.

Пети са Пламен Орешарски-Данаил Папазов - с 6,52 на сто, шести - Трайчо Трайков-Съби Събев - с 5,80 на сто. Седмата позиция с 3,29 на сто е за Ивайло Калфин-Любомир Халачев.

Избирателната активност в националния референдум е била 50,45 на сто според 99,37 на сто от обработените протоколи на СИК в РИК. Според тази извадка в референдума са гласували 3 462 939 души, съобщиха от ЦИК. Необходими са 3 500 585 гласа за това референдумът да стане задължителен.

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

За първи път,

Експериментът с "мажоритарен вот" го направи Мая Галева през 2009-та. Резултатът тогава явно е надминал очакванията на кукловодите, защото оттогава опитите да се наложи на публиката не спират. Първият сериозен опит беше направен от комунистите Плевнелиев и Близнашки. За късмет, не мина изцяло заради партиите в НС. Но мина третата глава на ламята - "електрическото" гласуване, идеалната машина за манипулация на вота. Вторият път беше текущото НС, където мина втората глава - задължително гласуване, макар и без зъби. Третият опит беше направен с Барда на Мутрите, другаря Трифонов. Разминаваме се, както изглежда, едва с 37,000 гласа, но това не е добро, а напротив - феновете на тази глупост сега вече са убедени, че има сила. Въпрос на дни е Трифонов да почне да обяснява в стил Тръмп как предложението не е минало заради "манипулации", каквито сигурно е имало немалко. А следващият път ще мине, защото партиите няма да поумнеят.
 's picture

Krasimir Kabakciev

Лаборант Ваню, Вие сте като аватара си

Когато го попитаха "Защо не отворихте досиетата?", той каза "Ние отворихме досиетата". Приличате ми на улегнал човек, а раздавате на поразия определения като "фенове на тази глупост" - глупост, подкрепена от над 3 милиона. Значи, огромни държави, където има мажоритарен вот са глупаци, 3 милиона и двеста хиляди българи също са глупаци. А Вие ста страшен умник, който ги нарича глупаци - и дори не обяснава защо. Олекнахте в очите ми с десетки килограми.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.