Директорът на Федерално бюро за разследване (ФБР) на САЩ съобщи в неделя, че ФБР, след като прегледало още имейли на частния сървър на Хилари Клинтън, не е променило своята позиция - че срещу нея не трябва да бъдат повдигани обвинения, предава CNN, цитирана от "Фокус".

„Въз основа на нашия преглед ние не сме променили нашите заключения, които изказахме през юли“, заяви Джеймс Коми и добавя, че Бюрото е прегледало новите имейли възможно най-бързо.

Хилядите открити електронни писма в по-голямата си част са били или дубликати вече гледани имейли, или са били от личен характер.

Според FOX News Държавният департамент на САЩ е публикувал мейли от 2009 г., които сочат, че тогавашният държавен секретар Хилъри Клинтън е препращала на дъщеря си Челси мейли, които са били класифицирани миналата година.

Хилари Клинтън е препратила през 2009 г. писмо от търговския съветник на президента Барак Обама Майкъл Фроман до дъщеря си. „Виж прикаченото“, е пишело в посланието на държавния секретар. Цялото писмо по-късно е било класифицирано като „конфиденциално“ – най-ниското равнище на секретност.

Посланието е било сред последните, публикувани от Държавния департамент от частния сървър на Клинтън, преди президентските избори във вторник.

Същевременно председателят на Конгреса Пол Райън осъди в понеделник кандидатката от Демократическата партия за скандалите около нея и призова да се гласува срещу нея.

„Въпреки решението (да не ѝ повдигат обвинения, б.р.), неоспоримо откритие на ФБР е, че Клинтън е изложила нашите национални тайни на риск и така е застрашила националната ни сигурност - пише в официално заявление на Пол Райън. - Тя смята, че е над закона и винаги играе по своите правила“, добави той.

Според него американците не трябва да подкрепят „нови четири години от скандали“, които са запазена марка на семейство Клинтън.

„За щастие, американският народ има възможността да направи така Клинтън никога да не постави ръцете си върху друга класифицирана информация. Нека сложим край на епохата Клинтън, като гласуваме за кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп вместо това“, призова председателят на Конгреса.