"Преди минути разбрах, че си отиде и Бисер Киров, мой колега и приятел!!! Божичко, толкова мъка... ADIOS!!!"

Това написа в нощта срещу понеделник в профила си във фейсбук певицата Йорданка Христова.

Бисер Киров е получил мозъчен инсулт, споделили негови близки.

Певецът и композитор е роден на 4 септември 1942 година в град София.

Като ученик свири на цигулка, след това на виола, а и до края си на китара. Пее с Георги Минчев в дует, включително и през съвместната им военна служба и като студенти. Случайно на 8 декември 1966 година е чут от Морис Аладжем и през 1967 г. започва професионалната му кариера на вокален изпълнител с оркестър „Балкантон“.

Има над 4500 концерта в Европа, Америка, Азия и Африка. Четири сезона е солист във „Фридрихщадтпаласт“, Берлин, ГДР: 1971, 1972, 1975 и 1977 г. Осемнадесет години е най-популярният певец-чужденец в ГДР. Като композитор има записани над 300 свои песни на български, руски, немски, чешки, полски, испански и др. езици.  Има издадени 15 винилови дългосвирещи плочи в България, Куба, ГДР, Полша и СССР. Има издадени и малки плочи в Испания и САЩ, както и 9 компактдиска в България и Русия с общ тираж над 7 милиона екземпляра. Записал е повече от 700 песни на български, руски, испански, немски и английски композитори.

Лауреат е на десетки български и международни награди от фестивалите в Сочи, Барселона, Познан, Дрезден, Лайпциг, Хавана и др. Спечелил е три награди "Златният Орфей" през 1971, 1978 и 1979 г. Печелил е и десетки награди на българските конкурси: младежки, телевизионни, "Мелодия на годината", "Морето и трудовите хора" и др. Заслужил артист на Народна република България (1985 г.).

През 2008 г. получава Почетния знак на президента на България Георги Първанов.

Женен е от 1969 година за състудентката си Митка, с която бе до днес.