Холивудският аткьор Стивън Сегал стана руски гражданин, обяви Кремъл. Президентът Владимир Путин е подписал указа, който е качен на сайта на администрацията на държавния глава.

През септември, в разговор с журналисти на остров Сахалин по време на шестия международен филмов фестивал "Краят на света", Сегал заяви, че не изключва възможността да стане и руски гражданин.

„Мисля, че руското ми гражданство е някъде на хоризонта. Много бих искал да прекарвам няколко месеца в годината с приятелите си в Русия, с хората, които тук ме обичат и чакат", каза тогава актьорът. Той доплълни, че харесва в Русия, защото има богата култура.

Американецът отдавна е наричан "приятелят на Путин". Той често ходи в Русия и вече е бил в Беслан, Ижевск, Москва, Калмикия и други градове.

Стивън Сегал вече има и сръбски паспорт, а скоро може да стане и гражданин на Беларус.

Лукашенко и Сегал.

Това е защото продължава да търси корените си. Неотдавна в Киргизия той обяви, че баща му е от Буратия, а майка му е индианка. Освен това той имал и монголски корени и може би затова съпругата му е монголка.

Още през 2014 година в писмо до Путин Стивън Сегал разкри, че има и руски корени. Сега става ясно, че във вените му тече и беларуска кръв.

Актьорът не е първата знаменитост, която получава руски паспорт. Френският артист Жерар Депардийо също е гражданин на Русия, както и американският боксьор Рой Джонс.