Руската тенис звезда Мария Шарапова се класира за финала на Откритото първенство на Франция за трети пореден път. Маша показа несломим шампионски дух и изкова три страхотни последователни победи, постигнати след загуба на първия сет.

Сагата с обратите започна още на осминафиналите, когато рускинята победи след трудно начало и блетящ финал Саманта Стоусър (Австралия) с 2:1 сета (3:6 6:4 6:0). На четвъртфиналите Маша отново се доказа като непримирим боец и извоюва успеха над младата надежда на Испания Гарбин Мугуруса след обрат с 1:6 7:5 6:1.

Така се стигна до вчерашния полуфинал срещу Южени Бушар (Канада), в който световната номер 8 продължи традицията от предходните две срещи и загуби първия гейм, след което се завърна напълно преобразена на корта и постигна трети пореден пълен обрат (4:6 7:5 6:2), който гарантира и класиране за финала на "Ролан Гарос".

"Предпочитам да спечеля в два сета, но когато се стигне до три, трябва да се бориш докрай. Мачът не е приключил до последната точка. Доволна съм, че се чувствам добре след тези три тежки трисетови победи", сподели щастливата рускиня веднага след победата.

На финала във френската столица Шарапова ще се изправи срещу една от най-обещаващите млади тенисистки - Симона Халеп (Румъния), която на полуфиналите отстрани с 6:2, 7:6(4) Андреа Петкович (Германия). За 22-годишната румънка, която през 2008 г. триумфира с титлата при девойките, това ще бъде първи финал в турнир от Големия шлем. Досега Халеп и Шарапова са изиграли три официални срещи, като рускинята е спечелила и трите.

Финалът при дамите е в събота (7 юни) и ще започне не преди 13:00 часа.