Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

НАТО ще иска от съюзниците да предоставят войници за най-голямата концентрация на военни сили на руската граница от Студената война насам, съобщи Ройтерс. Министрите на отбраната на Алианса смятат да спазят обещанието, направено от НАТО през юли към Балтийските страни и Източна Полша - да пратят войски там срещу евентуална атака от Русия. 

Никак не помага срещу покачващото се напрежение и решението на Путин да прати самолетоносач към Сирия покрай европейските брегове. САЩ се надяват да получат помощ от Европа за попълването на четири бойни групи с около 4000 войници, поради обвързващите ангажименти.

По-късно Ройтерс съобщи, че според съобщения на руските медии, Русия вече е започнала да оборудва корабите си в региона с далекобойни ракети. Все още няма потвърждение от Москва. Според източници на в. "Известия" два бойни кораба са навлезли в Балтийско море, още три ще ги последват.

Съюзни държави от НАТО, сред които Франция, Дания, Италия и други, ще се включат в бойните групи, водени от САЩ, Германия, Великобритания и Канада. Войските ще се разположат в Полша, Литва, Естония и Латвия. В състава им ще са включени всякакви типове войски - от бронирана пехота до дрони.

"Това ще е ясна демонстрация на нашата трансатлантическа връзка", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Дипломати отбелязват, че това ще прати сигнал и на американския кандидат-президент Доналд Тръмп, който се оплака наскоро, че европейските членки на НАТО не плащат достатъчно за Алианса.

В добавка към бойните групи ще е и частта за бързи реакции на НАТО от 40 000 души, както и допълнителни сили, които ще бъдат пращани в балтийските страни и Полша на смени.

Стратегията на НАТО е част от нов план за възпиране на потенциална руска агресия, който може по-късно да се комбинира с противовъздушна отбрана, въздушни патрули и защита срещу кибератаки.

Алиансът обаче още се мъчи с подобна стратегия в района около Черно море, разясняват от Ройтерс, тъй като турският президент Ердоган е позволил присъствието на руски части там.

Румъния, България и Турция скоро трябва да предложат план за морски и въздушни патрули в района, както и мултинационална бригада на НАТО в Румъния.

Коментари

Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Кога Русия

тръгна да напада че тия ще я възпират ?? Ликвидираха мирът в Близкия Изток , подпалиха война почти в цяла Африка и не им стига на Краварите .
 's picture

Florence Oseremen

Получить доступ к бизнес-кредит

Вам нужен быстрый кредит? Мы можем помочь вам с кредита вам нужно. Мы предлагаем персональные кредиты и кредиты на развитие бизнеса. Личные кредиты (от $1000 - $550 000) Бизнес-кредиты (от $5000 - $100 000 000) Годовая процентная ставка составляет 3%. E-mail: [email protected] Ниже приведена форма заявки на кредит. Заполните его правильно и отправить его нам. 1. Ваши Полные имена 2. Ваш Текущий домашний адрес 3. Твоя страна 4. Ваш город 5. Номер твоего мобильного 6. Ваш возраст 7. Мужчина или женщина 8. Ваше семейное положение 9. Твоя профессия 10. Ваш ежемесячный доход 11. Сумма кредита Обязательный, как 12. Цель займа 14. Срок кредита / Продолжительность Как только мы получим эти детали от вас, мы начнем процесс вашего кредита сразу. E-MAIL: [email protected]

Бай Хуйло дрънка оръжие

Напълно ненужен разход. Бай Хуйло се прави на страшен с москвичът на самолетоносачите, пръдливецът „Адмирал Кузнецов“, а ние му се връзваме. Няма нито пари, нито кураж да направи каквото и да е на страна-член на НАТО. Слага се на изгладнелите си поданици, нищо повече.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.