Заглавието на този нов сериал предизвиква естествения въпрос: „Кои са те”, и защо това трябва да е интересно? Два епизода по-късно „Това сме ние” оставя впечатлението, че е от онези филми, които няма нужда да бъдат ужасно страшни или страшно смешни. „Това сме ние” е балансиран букет от аромати с послевкус на качествена история. И за да продължим тази еноложка метофора, можем да добавим, че майсторите в преследването на добрия вкус Fox life тази есен са извадили на пазара едно младо божоле, чиято реколта не е изключено да се превърне в легендарна.

В света има 18 милиона души, родени в един ден и никой не знае дали между тях съществува някаква връзка. В „Това сме ние“ сюжетът проследява четири отделни истории, всяка от които започва с 36-ия рожден ден на един от героите. На пръв поглед хаотично, сериалът разказва съдбите на четирима души, родени на една и съща дата. Но както знаем, и в най-големия хаос съществува ред. Пъзелът в сериала се нарежда с всеки епизод, за да ни накара да търсим в паметта си още и още знаци за последствията.

Ребека (Манди Мур) и Джак (Мило Вентимиля) очакват деца. Водите на Кейт неочаквано изтичат тъкмо в деня, в който съпругът й навършва 36 години. Кейт (Криси Метц) е отчаяна и заядлива заради своето свъхтегло и посреща 36-ия си рожден ден в обичайното си настроение на самосъжаление. Нейният брат близнак Кевин (Джъстин Хартли) „прегаря” на снимачната площадка на инфантилен сериал, с който твърдо решава да не продължава кариерата си. За Рандал (Стърлинг Браун), успял бизнесмен, този рожден ден, както всеки друг, е момент, в който той съпреживява отново и отново драмата на изоставено дете…

Историите на четиримата се преплитат по начин, който ни кара да си кажем, че живеем като във филм, като в точно този филм. Карат ни да се запитаме: доколко наистина познаваме близките и самите себе си? И дали си приличаме с онези, с които празнуваме на една и съща рождена дата? „Това сме ние” е вълнуваща история за невидимата връзка, която имаме със света и хората около нас. „Аз” без „ние” е само илюзия, а този сериал сте го гледали вече в живота, нали? Но начинът, по който е разказан в киното, е толкова ободряващ… и обнадеждаващ!

Не вярвате? Тогава проверете: 27 октомври, от 22 ч. по Fox life.

Вижте видеото на „Това сме ние”, който още преди премиерата си в САЩ се превърна в най-гледания и споделян в социалните мрежи трейлър на сериал този сезон:

"Площад Славейков"