Григор Димитров поразвали отличните впечатления от изявите си напоследък със загуба още на старта на турнира в Базел с награден фонд 1,7 милиона евро.

Първата ни ракета отстъпи пред Жил Мюлер от Люксембург - 7:6(9), 4:6, 4:6.

37-ият в света левичар е традиционно неудобен противник за българина, той е спечелил 4 от 6-те мача помежду им. Въпреки това Димитров изтърва мача, като демонстрира типични за него колебания.

В първия сет Григор можеше да стигне до пробив още във втория гейм, но не се възползва. Той пропиля два сетбола при 6:5 и двубоят стигна до тайбрек, в който играта на котка и мишка продължи. Димитров успя да пречупи съперника си едва при общо осмия сетпойнт (6 в тайбрека).

Във втората част хасковлията поведе с 2:0, но допусна рибрейк при 3:3. Нататък Мюлер реализира още един пробив за 6:4 и изравни резултата.

Третият сет вървеше равностойно до 3:3, въпреки че личеше импулс в играта на Жил Мюлер и все повече грешки от страна на българина. Заработи основното оръжие на ветерана - силният сервис.

Въпреки това Димитров можеше да направи пробив за 4:3, но не се възползва. Последва 4:4. Повтори се сценарият от втория сет - убедителен сервис гейм за тенисиста от Великото херцогство и брейк за ново 6:4 и 2:1 сета.

Така за Григор Димитров остава само един турнир до края на сезона - от серията "Мастърс 1000" следващата седмица в Париж. След това той ще се отдаде на почивка, преди да поднови тренировки през декември за старта на новия сезон в първите дни на 2017 г.