Луис Суарес от "Барселона" получи за втори път в кариерата си "Златната обувка" за голмайстор №1 в Европа. Уругваецът реализира 40 гола за каталунците през изминалия сезон, с което помогна на тима си да спечели титлата в испанската Примера.

На второ място зад него завърши бившият нападател на "Наполи" и настоящ на "Ювентус" Гонсало Игуаин с 36 попадения, а трети се нареди Кристиано Роналдо с 35.

Суарес получи наградата си на церемония в Барселона - часове, след като "Лос кулес" разбиха "Манчестър Сити" с 4:0. В този двубой Канибала не вкара, но това не се отрази на головата мощ на тима.

"Разполагаме с най-добрия отбор в света. Нашата основна цел винаги е първо да спечелим първенството, Шампионската лига и Кралската купа, рече Луис Суарес в присъствието на семейството си и някои от звездите на Барса, като Лео Меси, Неймар и Андрес Иниеста. - След това вече идва време и на индивидуалните призове. Всеки нападател обича да бележи, но ако твоят съотборник е в по-добра позиция, винаги трябва да правиш най-доброто за тима си."

Уругвайският национал печели трофея за втори път в рамките на три години, след като през сезон 2013/2014 взе наградата като играч на "Ливърпул".

"Искам да благодаря на "Барселона" за възможността да играя тук и да сбъдна една моя мечта. Също така благодарности и към моите съотборници, които ми дават възможност да бележа голове. Тази награда е за тях, а и за моя треньор, който повярва в мен. Никога не съм вярвал, че всичко ще се развие толкова добре за мен", добави Луис Суарес.