Европейският шампион Португалия спечели първа победа в световните квалификации за Мондиал 2018 - 6:0 при домакинството срещу Андора от група В.

В откриващия двубой иберийците паднаха с 0:2 на терена на Швейцария, а тогава бяха лишени от услугите на Кристиано Роналдо. Снощи №7 се завърна и не прости на футболното джудже, като вкара 4 гола.

Течеше 4-ата минута, а домакините вече водеха с 2:0 с попадения на Роналдо. Той прибави още 2 гола след почивката. Тогава заработи и два червени картона на андорци, които в 62-ата и 70-ата минута опитаха да го “вдигнат във въздуха”.

Хитът в тази група е тимът на Фарьорските острови, които би Латвия с 2:0, при това като гост. И има 4 точки от два мача. На старта направи 0:0 с Унгария.

Маджарите и Швейцария разиграха футболен спектакъл в Будапеща. Гостите спечелиха с 3:2. Те повеждаха на два пъти, а унгарците неизменно изравняваха след броени минути. Всичко това се случи след почивката - 4 гола паднаха за 20 мин.

Унгария не можа да отвърне единствено в 90-ата, когато Щокер донесе втори успех за Швейцария и първо място в групата.

В гр. H пък домакините записаха убедителни победи. Белгия се справи неочаквано лесно с Босна - 4:0. Същият резултат бе фиксиран между Естония и Гибралтар, а Гърция подчини Кипър - 2:0. 

Белгийците и “елините” са лидери с по 6 точки.

Другата група, в която се играха мачове снощи, е българската, “А”.