Директорът на ОД нa МВР Бургас - комисар Милен Димитров, временно е отстранен от длъжност, съобщи агенция "Фокус". Новината бе потвърдена от говорителя нa полицията в града.

Срещу комисар Димитров имa образувано дисциплинарно производство. Днес той е бил привикан в София, където вътрешният министър Цветлин Йовчев му е връчил обвиненията, по които ще бъде разследван. Милен Димитров каза за радио „Фокус” - Бургас, че не желае да коментира разследването. ”Такава е процедурата. Зная за какво съм разследван. Не желая да коментирам повече. Няма какво друго да направя освен да чакам резултатите от разследването. Не е редно и не е професионално да коментирам”, заяви комисар Димитров. Той каза, че няма да посочи и от къде са атаките срещу него. 

От областната дирекция на вътрешното ведомство също отказват коментар по случая. Официално прессъобщение от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи към момента няма. Не е ясно за какво точно е разследван Димитров. Той пое ръководството на областната дирекция в Бургас през 2009 г. Според информация на „Флагман“ Димитров е отстранен, защото срещу него има много доноси от бизнескръг в Несебър.