БСП продължи с актуалната тенденция на сезона – да издига генерал за изборни постове. След като партията на Корнелия Нинова издигна бившия началник на Военновъздушните сили ген. Румен Радев за президент, снощи социалистите в столичния район „Младост“ се съобразиха с посоката: бригадният генерал от резерва Стефан Стефанов ще се бори за кметското място в района на частичните избори на 6 ноември, съобщи БНР.

Районната организация на БСП вчера проведе своя конференция. Номинациите са били две – на Стефан Стефанов и Кристина Петрова, но бившият военен е спечелил с 58 срещу 5 гласа.

Частичните избори бяха предизвикани след като избраната на редовните избори Цвета Авджиева от ГЕРБ бе принудена от партията си да подаде оставка. Това стана след протестите на жители на „Младост“ срещу застрояване на зелените площи.

По-късно президентът насрочи частичните избори на същата дата, на която българите ще избират президент – 6 ноември.

Ден преди БСП да заложи отново на генерал, президентът Росен Плевнелиев попита в „Панорама“ по БНТ:

“Аз си задавам един логичен и елементарен въпрос, така, както всички български граждани – добре де, ама защо пък толкова много генерали? За война ли се стягаме? Войната не е решение в ХХI век? Ще стреляме ли срещу някого?”