"Лудогорец" спечели първата си точка във второто участие в групите на Шампионската лига - 1:1 на терена на "Базел" в откриващия мач. Българският тим обаче бе близо до победата, след като поведе с майсторски гол на Джонатан Кафу в 45-ата минута.

11 минути преди края на мача Ренато Щефен изравни след грешка на вратаря Владислав Стоянов.

До същия резултат се стигна и в другия двубой от гр. "А" между "Пари Сен Жермен" и "Арсенал". След 2 седмици "Лудогорец" приема френския тим.

Преди две години "орлите" записаха 4 точки - победа срещу "Базел" и хикс с "Ливърпул" в София. За първи път български отбор записва актив на чужд терен. Пък и досега загубите на стадион "Санкт Якоб парк" бяха големи - за сметка на ЦСКА в Лига Европа и на "Лудогорец" в Шампионската лига.

"Базел" започна и този двубой със същата нагласа - да мачка. И имаше преимущество в началото, като пропусна да дръпне в резултата. Нататък гостите изравниха играта и почнаха отлично да разиграват топката. Върджил Мисиджан направи пробив отляво, но не успя да намери целта.

Голови ситуации липсваха.

В 45-ата минута Кафу овладя отличен пас от средата на терена, зрелищно преодоля защитата на "Базел" и с лекота търкулна топката  мрежата. 

След почивката "Лудогорец" се дръпна и позволи на домакините да имат инициативата. За разлика от друг път, този път и контрите на "зелените" не работеха добре.  

Независио от това играта на "Базел" също не спореше. Имаше напрежение пред Владо Стоянов, но не реални опасности. Така в 79-ата минута националният страж боксира  топката при поредното центриране, но недостатъчно силно и кълбото кацна на крака на Щефан, който изравни отблизо.

До края не се случи нищо интересно, българите не допуснаха финален щурм от страна на своя съперник.

На "Парк дьо Пренс" в Париж Едисон Кавани откри за домакините още в 40-ата секунда. Последваха пропуски на парижани, наказани с изравнителен гол на Алексис Санчес отново в 79-ата.

Междувременно срещата "Манчестър Сити" - "Борусия" (Мьонхенгладбах) бе отложена с 24 часа заради порой и наводнен терен. Двата отбора ще излязат на терена утре от 21:45 ч.