Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП осъжда поругаването на европейски символи и се разграничава от лицата, стъпкали знамената на ЕС и НАТО в неделя на събора на русофилите край язовир "Копринка". Подобни действия са провокация в разрез с идеята на подобно събитие за приятелство с Русия.

Това се казва в изявление на пресцентъра на БСП.

13-ият национален събор на русофилите на язовир "Копринка" се проведе вчера, На него присъстваха и кандидат-президентът на БСП Румен Радев. В словото си той заяви, че вековното приятелство между българския и руския народ ще надживее всяка политическа зима. И припомни за нашата историческа признателност към хилядите руски войни, които с българските опълченци са донесли свободата на България.

Присъстващи се на събора обаче хвърлиха знамена на ЕС и НАТО на земята и ги тъпкаха с крака, после ги набучваха на коловете с българското знаме. И обясниха, че така протестират срещу икономическите санкции на съюза срещу Русия.

"Санкциите срещу Русия да бъдат премахнати, защото те вредят еднакво и на руската, и на европейската икономика. Никой няма полза от тях и няма да видим нищо добро от тях", каза още Радев.

Днес обаче той също осъди поругаването на знамената на ЕС и НАТО.

"Категорично осъждам поругаването на знамена, особено на съюзи, в които членуваме", написа във Фейсбук ген. Радев.

И обясни, че русофилията не е еврофобия, а привързаността към Европа предполага русофобия.

"Ние трябва да търсим културни и икономически мостове, от които зависят мирa и благоденствието на континента. Ролята на България не е да бъде заложник на някоя фобия, а да способства за диалога", смята още ген. Радев.

Според него политически опоненти използват случая за манипулативни внушения.

В събора на "Корпинка" участие взеха и народни представители от БСП, както и членове на изпълнителното бюро и националния съвет на партията и членове и симпатизанти на левицата.

"Всички партии в Народното събрание, които подкрепят свободна и демократична България и суверенния избор на българскоя народ да бъде част от Европа трябва да осъдят потъпкването на европейскиото знаме днес на събор на русофили. Това е равносилно на потъпкване на българския национален трибагреник! #споделете — at Язовир Копринка".

Това написа на профила си във Фейсбук бившият външен министър Николай Младенов.

Не за пръв път на публична проява у нас се поругава знамето на ЕС. Един от последните такива случаи бе през май 2014 г. на митинг по повод отбелязването на годишнината от края на Втората световна война пред паметника на Съветската армия в София.

Ключови думи

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Страхливи и пъзливи

Точно като тия, дето се канеха как ще бият "Нощните вълци" пред "Александър Невски", а после се покриха, та се не видяха.

Ха, ха, тези оръфляци, дето

Ха, ха, тези оръфляци, дето на всичко отгоре се оказаха и гейове ли? Че кой би посегнал на такива? Интересно е как ли Путя им е дал книжка...
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Не говорим за меките китки

А за коравите автентично десни, които тука с дни се канеха като гладни на сране как ще ходят да ги бият и после се оказа, че не посмяха. Жалки и тия, и ония.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.