СИМОНА РУСЕВА

Принцесата на Монако Шарлийн (36 г.) ще направи невероятен коледен подарък на съпруга си Албер II (56 г.). Тя ще го дари с дългоочакваната рожба.

За разлика от разпространяваните досега небивалици – Шарлийн не можела да забременява, тя и Албер били пред развод и прочее несъстоятелни твърдения, вестта за задаващото се бебе бе официално разпространена снощи от двореца в Монако:

“Принцът на Монако Албер II и принцеса Шарлийн с голяма радост известяват, че очакват щастливо събитие. Раждането ще е в края на годината.”

 

 

Това означава, че бъдещата майка е бременна в края на третия месец. Полът засега остава в тайна. 
След венчилото на Албер II  на 1 юли 2011 г. хроникьори и милиони любопитни не преставаха да се вторачват във фигурата на Шарлийн.

Сега, месец преди отбелязването на третата годишнина от сватбата, радостното събитите е прекрасна вест, но и облекчение за русокосата южноафриканка Шарлийн. Тя е и единствената сред европейските принцеси, която най-дълго чака рожба. Най-вероятна причина за закъснялата бременност е огромното й психическо натоварване – ще дари ли Албер, а и Монако с престолонаследник (престолонаследничка)? Това бреме дори хвърли лека сянка върху хубостта й.

За пръв път Шарлийн проговори за желанието си за дете през май миналата година пред южноафриканския в. “Сънди Уърлд”: “Имахме голяма сватба. След това трябваше да свикна с много нови за мен неща. Сега всичко е наред и мисля че ще дойдат и деца.”

Огромното й желание се осъществи година по-късно. Дългоочакваното бебе за нея ще е далеч повече от първородно. Това е начало на едно ново щастие и на чувство за изпълнен дълг към короната и поданиците.

Шарлийн и Албер II се запознават през 2000 г. по време на състезание по плуване. Южноафкиканката е професионална състезателка в този спорт. В Монако тя спечели медал, а Албер II й поднесе разкошен букет. На идната година Шарлийн отново бе в Монако, пак на състезание по плуване. Тя остана изненадана, когато принцът я навести в нейния хотел и я покани на обяд.

Любовта им обаче пламна чак през 2006 г. Трябваше да минат още 5 години до сватбата им.
Последваха още три години в очакване на рожба. Публична тайна е, че принц Албер II има две извънбрачни деца. Те обаче нямат право да претендират за престола в Монако.

Принц или принцеса ще се появи по Коледа? Божа работа. А и е все едно. В Монако първородното дете, момче или момиче, застава начело на княжеството, когато му дойде редът.