БСП ще решава днес кой ще е кандидатът за вицепрезидент на ген. Румен Радев. В ранните часове на деня ще се проведе заседание на Изпълнителното бюро, на което би трябвало да се вземе окончателно решение да се препоръча една кандидатура. Впоследствие по обяд ще има пленум на партията, който ще трябва с гласуване да определи кандидата за вицепрезидент.

"За поста има няколко кандидати, сред които са европдеутатката Илияна Йотова, депутатите Таско Ерменков и Дора Янкова", каза пред Клуб Z  член на изпълнителното бюро.

В 14.00 ч. следобед ще има национално съвещание на партията в зала 6 на НДК.

Във форума участие ще вземат членовете на Изпълнителното бюро и Националния съвет на партията, народните представители от "БСП лява България", председатели на общински и областни структури на БСП, кметове, издигнати и подкрепени от левицата.

На съвещанието ще бъде представена кандидатската двойка на БСП. Ще бъде дискутирана и организационно-техническата подготовка за изборите.

Според неофициална информация фаворит за поста е Йотова. Неотдавна самата тя заяви, че ако Националният съвет на БСП и ръководството на партията я подкрепят - тя ще участва във вота. Йотова каза още, че е получила най-много номинации в БСП и ще участва в надпреварата за вице на ген. Радев.

 
До неотдавна се говореше, че сред поканените за вице е бил и проф. Андрей Пантев, но според социалисти името му е било по-актуално, когато все още имаше вариант за обща кандидатура за президент с АБВ. Според източници от червената централа покана е имало и към бившия съдия Лазар Груев, но той не иска да участва в изборите.