В Ню Йорк с успех премина първият снимачен ден на третия филм на младия режисьор и продуцент Ники Илиев – „Нокаут или Всичко, което тя написа“ (All she Wrote).

Миналото лято сценарият на този филм спечели втора награда за пълнометражен сценарий на седмото издание на Los Angeles Independent Film Awards или Наградите за независими филми в Лос Анжелис.

„Пуснах сценария на този конкурс да направя проверка, дали още някой в Щатите ще го хареса и как той би се наредил до други американски сценарии, дали историята изобщо се възприема тук – каза тогава пред „Икар прес“ от Лос Анджелис Ники Илиев. – Имаше десетина сценария, второто място е ОК. Не искам да правя новина от това, за мен е по-важно филмът да стане. Но това, че е получил признание, евентуално би ни помогнало за хората, с които ще работим по него, в България и Щатите.“

Саня Борисова – Илиева и Орлин Павлов по време на снимките в Ню Йорк.

В сценария се разказва за бивш боец, напуснал спорта заради редица мозъчни увреждания, получени от ударите. Станал е музикант, пее и свири на китара по клубове и се запознава с момиче с подобни на неговите проблеми. „Нестандартна и откачена любовна история. Комедия и драма. Действието се развива основно в Ню Йорк и Банско. Засега толкова“, коментира Илиев.

След като в първия си филм „Чужденецът“ Ники Илиев ангажира холивудската звезда Кристоф Ламбер, а във втория – „Живи легенди“ - звездата от сериала „Октопод“ Микеле Плачидо, в третата си лента той покани актьора от сериала „От местопрестъплението“ Гари Дърден.

Ники Илиев на една от локациите за снимки в Ню Йор: на покрива на сграда.
Саня Илиева в кадър от филма в Тодевата къща в Банско.

Снимките започнаха в началото на август, когато у нас пристигна Гари Дърден. Той е в ролята на бившия боксьор Арън, а в сцените му партнират Саня Борисова-Илиева и Орлин Павлов.

„Снимачните дни винаги са изпълнени с много емоции, усилена работа, напрежение, но и с голямо удовлетворение. Изключително много ни радва фактът, че имахме възможността да работим ръка за ръка с актьор като Гари Дърден“, сподели Илиев.

Героят на Гари Дърден - бившият боксьор, след редица травми се насочва към музикалната кариера. Запознанството му с героинята на Саня Борисова (за която самата Саня казва, че е „по-шантава от Магдалена в „Чужденецът“) повлича след себе си поредица от драматични обрати и забавни моменти.

Основните сцени се заснеха в Банско, като в историята се включиха и Башар Рахал, всеобщата любимка Катерина Евро и синът ѝ Александър Кадиев, Георги Стайков, Диана Любенова и Яна Маринова. Звездната плеяда обещава много настроение в стила на предишните две продукции на режисьора – „Чужденецът” и „Живи легенди”.

Плакат от филма „Нокаут или Всичко, което тя написа“.

Миналото лято втората лента на младия режисьор и продуцент “Живи легенди” беше избрана за “Най-добър международен филм”(“Best International Feature”) на Manhattan film festival в Ню Йорк. Филмът беше отличен и на Los Angeles Comedy Festival, откри фестивала в Иския, Италия и обра наградите за най-добър режисьор и най-добра женска роля на Саня Борисова на международния фестивал в Румъния.

Първият филм на Ники Илиев “Чужденецът” спечели три престижни награди – “Най-добър чуждестранен филм” на същия фестивал в Манхатън, “Най-добър пълнометражен филм” и “Най добър сценарий” в Comedy festival в Лос Анджелис, както и приза на публиката на “Златната роза” във Варна. Лентата продължава с успех да се върти в Испания, в няколко града в Германия, в Австрия, Италия, Великобритания, Унгария, Чехия, Ню Йорк и Лос Анджелис, в Канада, Франция, Финландия и др.