Бежанец от Сирия подпали жена си и загина, тя оцеля.

Трагедията се разигра днес в малко общежитие за бежанци в западногерманския град Рюдесхайм, федерална провинция Хесен. Заради домашно насилие с прокурорско нареждане 45-годишният сириец бил отделен от съпругата си и трите им деца. Той бил настанен в друго общежитие в близко селище.

Мъжът нахълтал в стаята, където са били настанени съпругата и децата им. Той залял 31-годишната си жена със запалителна течност и драснал клечката.

“При атаката мъжът, който не е бил регистриран в общежитието и е живеел другаде, се е наранил толкова лошо, че е починал веднага. Според полицията най-вероятната причина за нападението е семейна драма. Тежко ранената жена е откарана с хеликоптер в близка клиника”, съобщи местната телевизия Хесишер Рундфунк.

Според свидетели децата са станали очевидци на покушението, но няма съобщения да са пострадали тежко. Леки наранявания са получили други двама обитатели на общежитието.

Пожарникари часове наред са се борили с пламъците, обхванали цялата сграда. Стихията е била потушена, но общежитието е необитаемо.

Всъщност става въпрос за ремонтирана стара селскостопанска постройка, където са били настанени 14 бежанци.

Още днес те са били преместени на друго място.