Трима мигранти са нападнали двама 16-годишни сърби, които на всичкото отгоре опитвали да им намерят къде да пренощуват. Това станало до централния хотел "Патрия" в граничния гр. Суботица, съобщава сайтът subotica.com.

Към 21 ч не бяхме само ние, а много тийнейджъри, които обичайно се събираме по това време в градския парк. Към нас дойдоха 3-ма мигранти и питаха къде могат да пренощуват - разказва една от девойките в компанията М. П. (17 г.). - Двама братя от компанията опитаха да им обяснят, но понеже не разбираха, тръгнаха с тях към хотел "Патриа".

Пострадалите младежи не искат да разговарят с медиите.

Двамата пострадали са С. С. и Д. С. на 16 г. Само минути след тръгването с непознатите С. С. се върнал при компанията с разкървавена глава и казал, че е нападнат със скалпел от единия от тримата зрели мъже - чужденци.

Брат му пък се спасил с бягство през градската река.

Младите от града на унгарската граница казват, че вече не се събират в парка, а преместили любимите си явки надалеч - при т. нар. зелени фонтани. Тийнейджърите твърдят, че не се чувстват сигурно в собствения си град.

Самите двама братя отказали да разговарят с журнаристите. Медиците са установили, че травмите по главата на С. С. са от остър предмет, а друга рана - по коляното му е от падане.

Полицията още не е идентифицирала нападателя.

Суботица е град, удавен в мигранти.

Градът, който е току на унгарската граница и съвсем близо до Сегед, е буквално удавен от мигранти. Всички те си търсят късмета да преминат в Стара Европа.

Междувременно сръбската полиция арестува ловец, след като афганистански мигрант беше застрелян в югоизточната част на страната, близо до границата с България, съобщиха властите. Силите за сигурност патрулирали до град Пирот късно във вторник, когато „чули изстрел и после видели шестима мигранти, единият от които бил прострелян в гърдите”, се казва в съобщение на Министерството на отбраната, цитирано от БГНЕС.

На мястото имало още четирима ловци, един от тях бил арестуван след първоначално разследване.

„При пристигането си лекарите от спешна помощ констатирали смъртта на 20-годишен мъж от Афганистан”, гласи съобщението.