Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С остра реакция за екстрадицията на Абдуллах Бююк излезе и "Протестна мрежа". Като поиска оставката на цялото правителство. "Отговорност за този срамен за държавата ни акт носи цялото правителство и най-вече министър-председателят и министърът на вътрешните работи", пише в становище на организацията.

Ето и позицията на "Протестна мрежа":  

Нарушаването на международно легитимирани човешки права е рубикон за политическата ни действителност. След предумишленото убийство на политическия дисидент Георги Марков на моста „Ватерлоо“ в Лондон, доживяхме и екстрадиция на политически мигрант от нашата страна, независимо от решенията на компетентните съдебни институции. България депортира човек в Турция, по искане на режима там, режим, който суспендира Европейската Конвенция за Защита Правата на Човека и настоява да върне смъртното наказание, за да се саморазправи с опонентите си.

Действията на българската МВР администрация са в разрез с нормалните представи за върховенство на закона.

"Протестна мрежа" е на мнение, че отговорност за този срамен за държавата ни акт носи цялото правителство и най-вече министър-председателят и министърът на вътрешните работи. Не по-малка е отговорността на парламентарно представените партии и особено тези от управляващото мнозинство, които подкрепят авторитарния режим в съседна Турция, и които, мълчаливо или не, са спомогнали да се достигне този нов срам в най-новата ни история.

"Протестна мрежа" подкрепя всеки порив на свобода срещу авторитарен режим, където и да е по света.

Коментари

тука  е така's picture
тука е така
тука е така

Браво на Протестна Мрежа

Браво на Протестна Мрежа,винаги само те са адекватни!!!Къде са Реформаторите демократи-къде?Треска ги тресе кокала да не пуснат!Срамота,срамота!!!Реформаторите ще са първите които няма да влезнат в едно ново правителство,защото за вас гласуват хора които мислят,а не Територианците на Бойко,на БСП и на ДПС!!!
kate pate's picture
kate pate
analyse this

Адекватни са

Точно преди един месец искаха оставка на правителството защото сме отказали да влезем във флотилията на Ердоган.
kate pate's picture
kate pate
analyse this

Мтел вчера пусна нова клетка

Мтел вчера пусна нова клетка за интернет с покритие на Карадере, и ся е много яко. Лежиш си на плажа, и искаш оставки... грантовете си течат...
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Какъв кон?

Грантаджиите от протестна мрежа са толкова излишни в тоя казус, че не може да бъде повече. Техният писък единствено кара гражданите да гледат със симпатия на позицията, която тия жалки нещастници критикуват. Оттичайте се, протестърчета.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Ма аз пак не разбрах - кво

Ма аз пак не разбрах - кво толкова му е важното на тоя мангал? Тука по цял ден за него се пише
Sparkle horse's picture
Sparkle horse
Sparklehorse

Невежеството на гербариата е потресаващо!

Правовата държава не различава обекта - в идентични правни ситуации действа по един и същи начин както по отношение на "баровеца", така и по отношение на "тоя мангал". Ако утре (не Ви пожелавам нищо лошо - просто илюстрирам с лесно разбираем пример) Вашата съдба е застрашена, в противоречие на закона, от нечий по-висш субективен интерес, няма ли да потърсите законна защита. И в тази хипотеза ще бъде ли уместно някой да каже "кво толкова му е важното на тоя ...? Тука по цял ден за него се пише"

Моника

Поредната акция на Моника. Базирана на предпоставената "присъда" на управлението на Ердоган като диктаторски режим. Присъда, която нито турското политическо представителство, нито ЕС са потвърдили. Моника обаче е по-католик и от папата винаги, когато може да се хвърля кал по нашето правителство.
Sparkle horse's picture
Sparkle horse
Sparklehorse

Милиционеристан

Забавлява ме мисълта как щеше да постъпи "българската държава" с Бююк, ако Ердоган и Путин не се бяха сдобрили... С нетърпение очаквам масовият българин (този, чийто глас побеждава в изборите) най-сетне да проумее, че не е добре прости хора да управляват държавата. То не беше "Ние ги фащаме, те ги пускат", не беше публично оповестяване на СРС (за "докторите - убийци"), не беше издаване на присъди още преди да е заседавал съдът. Милиционери, физкултурници, пожарникари... във висша степен семпли в интелектуално отношение хора Няма шанс да разберат колко е важно актовете на властта да са законо-, а не целесъобразни. Както и няма шанс да ги видим сред публиката на някой симфоничен концерт...
Sparkle horse's picture
Sparkle horse
Sparklehorse

#ОСТАВКА!

Мисля, че е редно г-жа Бъчварова да подаде оставка.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

абе коментирате някакви

абе коментирате някакви глупости ама пак не разбрах с какво е интересен мангала та става изобщо някаква дискусия
 's picture

Анонимен

Просто другарите и десабарате

Просто другарите и десабарате и някои други може би плюят Борисов, ама пак ГЕРБ ще вземат изборите и те пак ще си реват, както сега си реват.Та това е общо взето!!!

За ексрадацията

Изцяло подкрепям декларацията на Протестна мрежа. По принцип не одобрявам дейността им , но тук са прави. Огромно е разочарованието ми от г-жа Бъчварова.Мислел съм,че тя е от малкото човечни и принципни пора в това "Отнесено от вихъра" правителство, че точно тя ,когато се наложи да защити справедливостта ,ще го направи. Уви, ето потвърждение на народната мъдрост чрез нея:" С какъвто се събереш, такъв ставаш!"

Сравнение...

Сравнението на един турски гражданин, който дори не си е направил труда да поднови документа си за временно пребиваване с дисидента Георги Марков, избягал от комунистическа България е жалка демагогия! "Протестна мрежа" е време да стане политическа партия, да се яви на избори и...ако ги спечели да определя как, какво и кой да управлява. Иначе тези десетина човека,кръстили себе си "Протестна мрежа", на които основното им занимание не е по трудово правни отношения, а е свързано с получаване на средства от фондация, не би трябвало да ни поучават и да се явяват като последна инстанция...Апропо, всеки несъгласен с тяхното мнение, бива заклеймяван, оплюван и очернян. В демокрацията има един основен принцип и той е плурализма на мненията.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.