Една от надеждите за български медал на олимпиадата в Рио де Жанейро не се сбъдна. Антоанета Бонева не успя да се класира за финала на 10 метра въздушен пистолет на игрите в Бразилия.

Европейската вицешампионка завърши на 41-во място в квалификациите с актив от 371 точки и така остана извън борбата за медалите. За финала се класираха първите осем състезателки. Олимпийска шампионка стана китайка.

Пред БНТ Бонева обяви, че не е успяла да се справи с напрежението и с големите очаквания към нея. Тя започна много слабо в първите серии, а след това нямаше как да компенсира, въпреки че почна да стреля по-добре.

На Тони предстои още една изява - 25 м с малокалибрен пистолет на 9 август. В тази дисциплина тя спечели Световната купа по-рано през годината.

Стартът на Георги Божилов и Кристиян Василев на двойка скул в академичното гребане бе отложен заради силен вятър в лагуната, където вървят тези стартове. Това е проблем още от началото на игрите и доведе до обръщането на лодка в първия ден. Божилов и Василев трябваше да излязат в репешажи за полуфинал.

Така за България днес остана излизането на корта на Цветана Пиронкова по-късно тази вечер. Вятърът обаче играе роля и там и ако не утихне, много вероятно е да бъдат отложени мачове или най-малкото програмата да претърпи промени.