Дамската звезда от филмите за невръстния магьосник Хари Потър - Ема Уотсън, завърши успешно университета "Браун" - едно от училищата от престижната асоциация на американските ВУЗ-ове "Бръшлянова Лига". Г-ца Уотсън получи диплома за висше образование със степен бакалавър и специалност "Английска литература".

Изпълнителката на ролята на Хърмаяни Грейнджър постъпи в "Браун" през 2009 г. и трябваше да завърши бакалавърството си през 2013 г. Само че във втори курс Ема попадна в Книгата на рекордите "Гинес" като най-високоплатената актриса на десетилетието и покрай това ѝ се наложи да прекъсне за една година заради поредните снимки на поредния "Хари Потър".

Британската хубавица призна, че ученето в университета било съпътствано от "някои трудности", но състудентите и преподавателите ѝ били винаги готови да помогнат. "Мисля, че ме съжаляваха: О-о, тя е англичанка, не знае какво да прави", пошегува се мис Уотсън.

По време на следването актрисата успя да се снима в цели 4 филма - двата последни "Потъра", във филма "Хубаво е да бъдеш тих" (удостоен с наградата "Независим дух") и в мегапродукцията "Ной", който още се върти по някои български екрани.