Григор Димитров допусна изненадвaща загуба още на старта на тазгодишното издание на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Поставеният под номер 11 в основната схема българин напусна надпреварата, след като бе отстранен от 211-сантиметровия гигант Иво Карлович с 3-0 (6:4, 7:5, 7:6 (4)) сета. Припомняме, че само пред седмица Григор победи хърватина на "Мастърс" турнира в Рим. Очакванията бяха, че и днес българинът ще се справи със съпротивата на исполина, но за съжаление в днешната среща Карлович беше почти безгрешен.

Елеметът, с който хърватинът тотално доминираше над Димитров категорично беше сервизът. Д-р Иво, както е псевдонимът на 35-годишния тенисист, нижеше ас след ас и Григор просто нямаше отговор на бомбените начални удари. Освен това Карлович демонстрира и здрава психика и чудесно движение по иначе неудобните за него червени кортове.

Ранната загуба на тенисиста ни може да доведе до спад от няколко места в класирането му в ранглистата, тъй като Григор имаше да защитава 90 точки от достигането до трети кръг на миналогодишното издание на "Ролан Гарос".

Откритото първенство на Франция беше последната надпревара на клей за Григор Димитров. Следващите му няколко турнира ще са на трева. Първият от тях е любимият му в Куинс, започващ на 9 юни.