4avdar: Хилари: „Един ден ще изкача най-високото място!“ Накара ме да вярвам в силата на заявеното намерение.

АLina74: ахахах, на тази блондинка Хилари толкова ѝ е ерудицията, в коя ли книжка за позитивно мислене го е прочела, че ѝ се е строило и много умно.

Силвия: Кич!

Pe6ко: Тръм ли е кич?

Розина: Бегай, Пешко, при протестърите, боядисайте някой паметник за утеха.

Г-жа Георгиева: ХилЪри! Кой ви е учил да си пишете имената с цифри? Невежо поколение! Подигравате се на стремежите на една жена, чието име не можете да напишете без грешка. Да вярваш, да се бориш, да побеждаваш не е кич.

Розина: Георгиева, ти пък у лево! Now!

Rock&Peace: Мелания е по-добрата блондинка!

Катето: Начи имам една леля Ваня в САЩ. Тя се казва Иванка, ама си я знаем Ваня. И в Америка им казвала, че се казва Ванеса за по-лесно. Обаче сега вече няма проблеми защото всички знаят Иванка заради дъщерята на Тръмп и даже си мислели че това е много аристократично име.

Г-жа Георгиева: Запетайки не знаете къде се слагат, тръгнали сте света да оправяте. Категорично съм против махането на пълния член в българския език, за да си личи кой е грамотен и кой не.

Розина: Георгиева, още ли не си тръгнала за Бузлуджа? Айде бе, жена, твоите съпартийци заеха вече повечето хралупи в дърветата, ще колабираш на тази горещина на открито.

Korina: Mnogo lo6 vkus demonstrira Hilari. Gledahte li klipa s pesenta za neia?

Тonch78: Да беше го поръчала на Веселин Маринов, по-добре щеше да го изпее. Помия.

КъпинаТур: Страхотни намаления в Китен. Сега е моментът!

Зайо Байо: Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции. Новото корпоративно робство, с което европейския пазар ще бъде залят от американски ГМО продукти.

Галин Гален: Зайо Байо е путинист. ТПТИ ще доведе американски инвеститори в България, ще разкрие нови работни места.

Калинка-Малинка: Какво трябва да се случи, за да спрете да идеологизирате всичко? Не виждате ли, че затъваме с всеки ден? Докога с тази омраза? Нищо хубаво на този свят не може да се случи с омраза.

Гален Галин: Калинка-Малинка е трол. Плащат й да пречи на дебата в публичното пространство.

Йовчо Тонев: Да се върнем към корена – Евразия.

4avdar: Изобщо не разбирам какво правите. И се пише Хилари. Сър Едмънд Пърсивал Хилари, мой кумир. Човекът, който пръв изкачи Еверест, през 1953 г. А вярата си, че ще го направи, е заявил след оцеляването си във Втората световна война. От 17 г. не живея в България и все по-трудно ви разбирам, хора българи.

Йовчо Тонев: Ааа, ти си от ония, дето дават акъл отдале…. и т.н., и т.н.

Този разговор не е съвсем точен, но е достоверен. Комбинация е от няколко спора и е сравнително кротък и интелигентен. А най-достоверното в него е, че в последно време добре известни леви лица търсят най-малката кукичка, на която може да се закачи обида за кандидата на демократите за президент Хилъри Клинтън. С какво, блъсках си главата, ги дразни толкова? И аз не съм ѝ почитателка, да си го кажа направо, не я харесвам още от времето ѝ на първа дама, но ако я сравнявам с Доналд Тръмп, който има-няма 1000 думи в речника, обижда наред, включително и инвалидите, държи се така, както дори в България политик не е посмял да се държи...

Освен това, продължавам да търся обяснение, левите хора у нас са по-близко до демократите. Защо са така ожесточени към една общо взето безлична Хилъри Клинтън и така щедро снизходителни към един шокиращ кандидат, какъвто е Доналд Тръмп? Не ги ли сравняват?

Да, сравняват ги. По отношението им към Путин. Единствено и само по това. Флиртът на Тръмп с Путин е това, което ги кара да си затварят очите пред неговата комичност. И тъй като e неудобно, социално неприемливо и трудно да се намерят думи за възхвала на Тръмп, дайте да нападаме Хилъри Клинтън. Това са странните завои на българското мислене. Левите интелектуалци през лятото на 2016 са в същия гърч, в който бяха „умните и красивите“ през 2013. И ако тогава кодът за ориентиране след първите няколко дни на искрен протест беше „Търсете парите!“, то сега е „Търсете Путин!“ По-преобладаващото мнение за тази странна влюбеност – „Търсете парите!“ също.

Преди десетина дни видях мъж да се разхожда с необичайна татуировка – Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин, под тях сърп и чук, а над тях петолъчка. Още по-необичайното беше, че мъжът е американец, български зет. Попитах го кой ще е според него новият президент на САЩ. Каза, че не му пука, Тръмп бил задник (за да съм точна: asshole), а Хилъри била за затвора (she’s a criminal). Ти какъв искаш да е американският президент, питам. Той отговори: Путин. Казах му, че в този момент ми се прииска да го прегърна. „Защо, и ти ли си почитателка на Путин?“

Не, не съм, изобщо не съм, тъкмо обратното на фен съм, ама така съм закопняла за искреност, за директно говорене, така съм уморена да разгадавам защо някои хора носят от девет дола вода, за да удавят единия кандидат и да прелеят в мелницата на другия… Да не говорим те пък колко са уморени да се преструват и изчисляват какво да кажат, за да се разбере второ, та да се улучи трето, но да има и резервен изход за четвърто. Също както „красивите и умните“ през лятото на 2013 се правеха, че не разбират в чия мелница наливат вода. И българските избори така ще бъдат преценявани, по същите „за Путин“ и „против Путин“ показатели – какво ще им е българското тогава?