Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нова телевизия излъчи тази сутрин кадри за продължаващ натиск над миньорите и техните семейства в Бобов дол. Опашки, списъци и празни рафтове - тази забравена картина от социализма днес е реалност в миньорското градче.

Почти всички хора работят в мините на бизнесмена Христо Ковачки. Част от заплатите си получават в купони, които обаче важат само в един магазин, който е собственост на същия бизнесмен. 

Телевизионните кадри показаха над 30 души на опашка още преди отварянето на магазина рано сутринта. Чули са, че в този ден ще се продава месо. Вероятно в другите дни тази стока липсва. Разбрали са, че ще стигне до петия човек, но всички останали продължават да чакат. 

Един от хората каза пред камерата, че е дошъл от 4 часа сутринта, друг - от 5 часа. Магазинът отваря - вътре обаче няма месо. Хората остават да чакат, защото купоните важат само тук.

След около 2 часа идва доставка - кебапчета и кюфтета. След минути целият град е научил. Хората в магазина започват да се бият за няколко пакетчета кайма или за килограм кренвирши.

Един човек прекарва средно по 7 часа на опашка. После стоката свършва, магазинът остава напълно празен, а хората - с неизползвани купони в ръцете си. 

Тази социалистическа картина идва седмица след като бе излъчен запис на шефове да инструктират миньорите как трябва да гласуват с номер 15 - БСП. Резултатите показаха, че този натиск е успял - в секциите в Бобов дол левицата е получила два-три пъти повече от националния победител ГЕРБ.

Прокуратурата проверява този случай, но все още няма резултат. ЦИК не видя проблем с инструктажа.

Ключови думи

Коментари

Вяра

Точно както по време на Златната треска в Америка преди сто и кусур години, другарко Манолова! Модерна ли, лява ли? Ай ....

РВ

Срамно и унизително! И това се случва в 21-ви век в страна "членка" на Европейския съюз .... Жалко за тези хора, превърнати в роби, да се бият за парче месо или килограм кремвирши ...!?! Що за държава сме, щом няма кой да спре подобни издевателства!

Смърт за комунистите!

До кога ще оставяме гнусните комунисти да прилагат 100 годишните си брадати трикове? Линч за всички тях!

Eva

I to na publi4no mqsto!!!!!Za nazidanie!!!!!!!!

ТОВА НЕ СА НИКАКВИ КОМУНИСТИ А ВЪРЛИ КЪПЕТЪЛИСТИ КОМУНИСТИТЕ ГИ ИЗБИХА ОЩЕ ПРЕЗ 1945-47г.

Не ми харесва как наричате миньорите роби......Засрамете се...Хората нямат друго препитание...

Index

Земя по селата има...

An

Роби са ! Щом не гласуват по съвест, а за да си осигурят едно мизерно съществуване са роби! И щом са роби заслужават да ги сочат с пръст, да ги плюят и да им се присмиват! Аз сум на принципа видиш ли прост човек, смачкай го, завриго в кучи к*з, за да не си и помисля да надига глава. Защото тези, които ни управляват сега са точно като миньорите, от същото тесто са. Но те се продават на Газпром и Путин. Мамицата им на миньорите, щом допускат с гласа си да изберат слуги на Русия!

Питнащият

Това не е ли див капитализъм, който няма нищо общо с комунизма? БСП не е лява партия още от времето преди преврата който сама си организира. Тя беше тоталитарна партия обслужваща интересите на номенклатурата, а не лява. Левите партии в Европа се борят за защита на труда, високи данъци за богатите, безплатно образование и т.н., а БСП въвежда плоският данък и е партия на Най-богатите.Време е левите и членове и тъпите червени бабички дори да го разберат. Време е и ПЕС да го разбере . Ситият на гладния не вярва, а оялата се върхушка няма как да е лява.

Поне вие запазете частицата от останало им достойнство и не ги унижавайте...

Index

Достойнството човек си го защитава сам

Радостина

Така ще е! Държавата го крепи тоя. То се видя каква присъда му отсъдиха за присвоените милиони - никаква. Как па нема кой да го гръмне толкова години. Работниците му мизеруват, докато той си вее байряка необезпокояван и краде също толкова необезпокоявано. Срамота! Плюя на тая държава!

palamud

Ами позната картинка, Комунист управлява тази територия и купони опашки и много гладни хора и къртовски труд.... това се случва винаги където управляват комунисти .... вижте само северна корея или Куба - две съвършено различни държави, но с много сходни краски благодарение на комунистите...

Да сте видели някой политик или "бизнесмен" да е осъден в тази държава...Това ако се случи ще е по по грешка...

denim58

За втори път го гледам и съм абсолютно потресена! КОЙ е казал, че робството не съществува?! Да отиде в Бобов дол и да види! В 21 век, магазина е празен като при купонната система на Луканов! Защо ли миньорите , които общо били 7000 човека, не се вдигнат и не го изметат този данъчен измамник Ковачки?!

An

Ти май изобщо не си разбрал каква е схемата на БСП... Ковачки, Пешо Тарабата или който и да било друг, изпълнява чинно нарежданията на БСП. БСП са му дали мината с уговорката, че там ще имат нужните гласове, за да са в парламента. Примери като този в Бобов Дол има безброй в България. Най-бедните места в България като Видин и Враца са гласували за БСП.

На много бедни места в България хората не знаят какъв избор имат, не си знаят правата. Как иначе ще стои 7 часа на опашка за место човек, който се утрепва от работа по цял ден. Леля ми е ревизор по пощите и ми е разказвала как в едно турско село пощенските служители крадяли пари от пенсиите на хората. А тези хора изобщо не знаят колко трябва да са им пенсиите.

dzver

Нищо ново. Властта на комунистите винаги води до опашки, режим на тока и дефицит на тоалетна хартия.

Луд гидия

Някой пише "има въглища в земята". Има въглища - краставици! Доказано от геолози и преди 9 и след 9 септември. Такива са количествата, че добивът им е силно неефективен - нискоклорични, с голям % примеси. В нормалните държави, такива находища се проучват и капсуловат за ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ - войни, бедствия, тежки кризи!Но преди 9 комунистическите кратуни се големееха с въгледобив и го субсидираха държавна пара - равнис по СССР! След 10 ноември, харизаха мините на техния цървул Ковачки, закрилят го и той си дерибейства там! Тези РОБИ сами трябва да си помогнат, иначе и Господ не може да им помогне

Мария

Колко гнусно, такава подигравка с работещи хора. Не може да е законно това. Тоя бизнесмен трябва да плати поне 5 различни глоби според мен. Дано се разчуе още повече.

Питащ

Подкрепа? КНСБ? Да питам ли още дали има профсъюзи в Българияы?

Какви ти профсъюзи бълнуваш.

е как ще види ЦИК каквото и да било, то всички го знаят но те не виждат.Аза стадото овце-може би някой ден ще им дойде акъла .нека пак да гласуват за БСП и да не реват

Защо сега ревът.То бебето реве като е гладно,но тези хора не са бебета.Знам,че се страхуват за работата си.Но нека направят така,че Ковачки да се страхува от тях.А това става със сплотеност и мъзрост.Стига да били роби на този експлоататор.Само колата му струва колкото техните заплати за месец.Опомнете се,а и къде са синдикатите.Или и те са на хранилката на Ковачки.Всички се продават,само народа няма кой да ги купи.Той просто плаща и това е!

Купони?

Аз пък се интересувам какви точно купони за храна им дават от мините? Ако в София има други магазини, които ги приемат (освен Европа), аз нямам нищо против да обменям купони срещу пари (1 към 1 разбира се) с някой от миньорите. Предполагам, че ще се намерят и други. Дали има някой от Бобов Дол тук???

Тодор

Тези купони за храна важат само в един магазин - на собственика на мината(Ковачки ли беше не помня), а магазина както се вижда стои празен почти постоянно...

Купон за храна не е "заплата". Това е много важно уточнение. А това че се гаврят с тях е факт.

Не е заплата, но може да се дава като добавка/премия към заплатата. Тоест заплатите им да са 400, а купоните/премията да е 200. Винаги има как да се извърти. Освен това и първите 60 от купоните не се облагат с данъци, така че далаверата на адаша е двойна :(

Някъде прочетох, че двеста лева ОТ заплатата им се давала под формата на купони, а не допълнително КЪМ заплатата.

Прост народ - слаба държава !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.