БСП няма да иска вот на недоверие към правителството. Това каза лидерътна БСП Корнелия Нинова. Причината за преосмислянето на намеренията на социалистите е сложната международна обстановка и най-вече събитията в Турция.

"Ще предложа на председателите на партиите, с които обсъждахме такава тема, да я оттеглим на този етап. В момента трябва да се обединим всички и да защитаваме националната сигурност на България", заяви Нинова.

Според нея сега няма място за политическо противопоставяне. Нинова смята, че реакцията на правителството на случващото се в Турция е била бърза и адекватна. Според нея парламентът също трябва да излезе с обща позиция.

По време на конференция на тема "За истинското представителство на българските национални интереси от левицата" Нинова заяви, че президентските избори ще са прелюдия за предсрочни парламентарни избори. Според нея левицита има шанс да ги спечели, защото за пръв път премиерът Бойко Борисов е несигурен и в изчаквателна позиция.

"Дава акъл отстрани - кой да се кандидатира от другите партии, но той самият не смее да се кандидатира", коментира Нинова.

Тя каза, че части от БСП са били против посещението й в Русия неотдавна за конгреса на "Единна Русия", но лидерката се изправила срещу тях и поела този риск.