Няколко часа преди атаката си с камиона, терористът от Ница, 31-годишният тунизиец Мохамед Лауайеж-Булел, е изпратил своя снимка до семейството си и ги е уверил, че е щастлив. Това съобщи БГНЕС.

"Той ми изпрати селфи и каза, че е щастлив, че в живота му всичко е наред. По-късно, когато чухме за това, което се случва в Ница, започнахме да му изпращаме съобщения с въпрос дали всичко е наред при него. Писахме му съобщения до два часа сутринта".

Това казва пред изданието "Mirror" братът на терориста - Джабер.

Роднина на Булел - Сокри Амими, каза пред медията, че Мохамед от дете имал психически проблеми, употребявал е наркотици и алкохол.

По-рано френски телевизионен канал, позовавайки се на съседи на Булел, съобщи, че той се развеждал с жена си и е бил депресиран, тъй като трудно преживявал развода, а също имал финансови проблеми.

Френският премиер Манюел Валс заяви, че терористът е бил радикализиран бързо и от скоро. Властите установиха, че Булел е имал връзки с ДАЕШ (Ислямска държава), която пое отговорност за атентата.

Разпитаните от полицията хора са посочили, че мъжът е претърпял бърза трансформация, като до неотдавна не е имал изобщо явен интерес към религията.

Валс каза също, че силите за сигурност са предотвратили 16 нападения през последните три години и предупреди, че рискът от нови атентати продължава да съществува.

"Винаги съм казвал истината за тероризма: в момента тече война, ще има още нападения. Трудно е да се каже, но ще бъдат загубени още животи", отбеляза френският премиер.

По-късно "Ройтерс" съобщи, позовавайки се на свои източници, че властите във Франция са арестували тази сутрин още двама заподозрени във връзка с атаката с камион навръх Деня на Бастилията в Ница, в която загинаха 84 души, а над 200 са ранени. Задържаните в Ница са мъж и жена. Повече подробности засега няма. Общо арестуваните по случая до момента са 7 души.

Френските спецслужби са успели да предотвратят няколко терористични акта по време на състоялото се в страната Европейско първенство по футбол, съобщи вътрешният министър Бернар Казньов. За една година са задъжрани 160 лица, уличени в терористична дейност.