Шампионът на България "Лудогорец" ще има за съперник най-вероятно сръбския "Цървена звезда" по пътя към групите на Шампионската лига (ШЛ). Това показа изтегленият днес жребий.

Ако преодолее "Младост"-Подгорица, в третия квалификационен кръг на ШЛ тимът от Разград ще се изправи срещу победителя в мача между малтийския "Валета" и "Цървена звезда".

Отборът на "Лудогорец" спечели с 2:0 първия си мач от втория кръг срещу черногорския "Младост"-Подгорица. "Цървена звезда" победи Валета с 2:1 като гост.

Срещите от третия кръг са на  26 и 27 юли и 2 и 3 август.

"Лудогорец" има положителен баланс срещу отбори от Сърбия. През 2013 и 2014 г. на два пъти "зелените" отстраниха "Партизан" (Белград), отново в квалификациите на Шампионската лига. "Лудогорец" се представя успешно и срещу балкански грандове. През 2014 г. година отборът от Разград отстрани драматично "Стяуа" в плейофа за влизане в групите на лигата. През 2012 г. "Лудогорец" отпадна от "Динамо" (Загреб) в първото си европейско участие, което отново бе в квалификациите за групите на ШЛ. На следващата година обаче зелените победиха на два пъти отбора от Загреб в групите на Лига Европа.

Малко по-късно ще станат ясни и евентуалните съперници на "Левски" и "Берое" в третия предварителен кръг на Лига Европа.