Премиерът Бойко Борисов отново обяви в Бургас тази сутрин, че ако ГЕРБ загуби президентските избори и останалите формации от управляващата коалиция - Реформаторския блок и Патриотичния фронт, се представят лошо на вота на есен, има логика да се поискат предсрочни избори и "народът да се произнесе".

"Президентските избори ще са вот на доверие или на недоверие за управлението. Ако се представим зле – нямаме право да говорим за управаща партия и коалицията", обясни премиерът и даде пример с евроизборите през 2007 г., които ГЕРБ спечели, тройната коалиция тогава остана на власт и "резултатите бяха плачевни".

По думите му вотът ще е тест и дали ще има рокади в правителството, защото и ГЕРБ, и коалиционните партньори могат да поискат някакво оптимизиране на начина, по който се управлява.

Борисов не пропусна отново да се похвали със строителството, което, по думите му, кипи в цялата страна. И разказа впечатленията си от пътя към Бургас по магистрала "Тракия":

"Ето, строят се заводи, има инвестиции... Вече караш като в град, полетата вече ги няма. И бензиностанции нови никнат, това са работни места, инвестиции", заяви Борисов и добави, че сега целта на властите е да направят същото и за Северна България с ремонтите и изграждането на магистрала "Хемус";