"Виждате, че кривите краставици за Пеевски ги изяде БСП, а не ДПС." Така анализира отминалите евроизбори Татяна Дончева от "Движение 21" в студиото на бТВ тази сутрин. Тя отговори на въпроса за отказа на младия успял човек от място в парламента в Брюксел така:

"Делян Пеевски продължава да иска да се разправя в страната. Мачовете му в страната тепърва предстоят."

Според бившата соц.депутатка Ахмед Доган се държи доста пренебрежително към българските граждани и продължава да им навира в лицата факта, че може да си прави всичко, включително да им скача по главите. "Той просто си прави, каквото си иска", коментира Дончева ситуацията.

"Човек, като се нагуши с имущества, той почва да се изживява като фактор. Дали може пред Доган да се прави на фактор – не съм категорична. Но в крайна сметка един млад човек трупа самочувствие", анализира Дончева отношенията между самия Пеевски и почетния председател на ДПС. 

Устатата политичка коментира, че Сергей Станишев надали ще се откаже сам от лидерския пост в БСП, защото станал като Тодор Батков в "Левски".  

"Станишев е като Тодор Батков. Батков е собственик и може да си позволи да затрие "Левски" – една легенда. Докато Станишев се държи като руски дворянин със своите като с крепостни селяни." 

Тя обаче не бързала да смята, че ДПС веднага ще си оттегли подкрепата от коалиционния си партньор. 

"Че какво им е на ДПС – те си откриха път за нови партньорства и могат да продължат да извиват ръцете на БСП и да я поставят в унизително половение. И в медин момент ще кажат – ние си оттегляме подкрепата, следващият вот на недоверие е успешен и т.н.", предположи Дончева.