Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Критикът на министъра на културата Вежди Рашидов - Владимир Руменов - е освободен от Националната галерия след прословутата дискусия в предаването на БНТ „Денят започва с култура“. Участието му е на 30 юни, а на 1 юли договорът му е бил прекратен. Отстраняването му бе потвърдено пред „Площад Славейков“ от директора на Квадрат 500 Слава Иванова.

"Явно съм наивник на напреднала възраст… – написа Руменов във Фейсбук. – Гордеех се, че след 10.ХІ.1989-а можем велегласно да изразяваме мнението си, без за това да ни вкарват в Белене. Е, за публичната си критика на политиките към културното наследство не бях вкаран в Белене, но бях уволнен. Да не би да е било под натиска на министъра на културата… Свобода на словото... Красиво звучи..."

Слава Иванова посочи, че основанието за освобождаването на Руменов е липсата на ценз за длъжността, която е заемал в Националната галерия – необходима била диплома за бакалавър, а той е със средно образование. От две години е работел като декоратор на изложби, а от 1976 г. насам е минал през различни длъжности в същата институция. До пенсия му остават 5 години.

Владимир Руменов е и член на Форум „Културни наследство“, организирал протеста срещу приетите промени в Закона за културното наследство.

Площад Славейков.

Ключови думи

Коментари

Тоя пък със средно. И вместо водопроводчик, галерист. Баси държавата.

назначили са го през 1976, бил е член на БКП и съответно доносник

Културтрегер по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Ха-ха-ха-ха-ха... Бошкеее, бошке! Да са смеш ли, да плачеш ли! Гурелив путьо със средно образование!!! поканен в "културно" предаване на националната телевизия да обсъжда ЗАКОН... Не, не. то даже не си заслужава да се пише! Откак завършил техникум за грънци и клозетни чинии (Асенчо Геновия) стана патрон на родната соц. интелигентура, нищо повече не може да ме учуди! И цялата тази некадърна пасмина от полуграмотни соц. идиоти е под крилото на драгалевския циганин и наследника му - Пърдан ГъЗъ! И тези имбецили си позволяват да дават акъли за култура, политика, икономика, финанси и каквото се сетите още. А слугинажа от медии, списвани от не по-малки соц. некадърници ни ги представя като вся и всьо, молим вас. Джамджиева, много ниско падате! Скоро ще почнете да ни представяте и компетентните мнения на Нинчето Гергова - и тя ценен културен кадър, ама на другото БКП. Баси падението в тази държава! И целият този боклук ни опищява главите колко неук бил Борисов? Който е бил завеждащ катедра във ВУЗ длъжност, за която драгалевският "експерт" може само да си мечтае! Смейте се на комунистическите боклуци и медиите, които им дават трибуна!

Радев

Когато и да бъдат прогонени с камъни герберастите, все ще е късно!

ЦИК по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Вас десебарите ви гоним 15 години и сте достатъчно нагли и дебелооки да се пъхате във всякакви коалиции, включително с ДПС, за да се намъкнете в Парламента!

Некадърник на държавна работа организирал протести срещу инициативи на министерството. Ако беше човек с достойнство сам щеше да си тръгне. Даже първо би си подал оставката, пък после да критикува.

Гей Злодей

Х аха хха ах АХ Х а ... имало лапачи от гретскна мрежа и на държавна хранилка май а? Айде асен генов поне лапка от фонданцията ама тоя спаружен костокок с наще пари ръси акъл а? Ох, котьо ... а иначе колко сте отворени като се скриете зад зеления плакат нали?

Ми вземето го на работа в Rug galery бе клубЗ.

ами

чисто турско робство - да гледам турчин как бесней над бащино ми огнище!!!

ами

НА ПРОЩАВАНЕ, Христо БОТЕВ Но кажи какво да правя, кат си ме, майко, родила със сърце мъжко, юнашко, та сърце, майко, не трае да гледа турчин, че бесней над бащино ми огнище: там, дето аз съм пораснал и първо мляко засукал, там, дето либе хубаво черни си очи вдигнеше и с онази тиха усмивка в скръбно ги сърце впиеше, там дето баща и братя черни чернеят за мене!... Ах, мале - майко юнашка! Прости ме и веч прощавай! Аз вече пушка нарамих и на глас тичам народен срещу врагът си безверни.

Николай I

Лелей, що не казахте че в този форум само доктори на науките пишат? Като го гледам тоя шебек "културтрегера" докторат в Сорбоната трябва да е защитил. За такива като вас братята американци имат една хубава думичка - asshole. Пишете си я пред името - вместо научна степен.

Фибата

Ами всичко си идва на мястото! Г-н Руменов е знаел, че договора му изтича и няма да бъде подновен и с Ангелов са устроили критикарска спявка. Колко героично само: "махат ме защото съм опозиционер, а не некадърник на готино местенце"! И този, и Ангелов ИМАТ ЛИЧНИ ПРИЧИНИ ДА КРИТИКУВАТ РАШИДОВ, а общокултурните ни проблеми са им през к.ра! Кое не ви е ясно? От 1976 г. лентяй със средно!

кламера

а Рашидов и Бойко се хванали на тази лесна игра:))). Смешни сте герберите от ДСПС, но колкото повече беснеете, толкова по-лошо ще паднете!

Въпросче

С какво образование е министърчето Вежди Рашидов?

Радев, първо ще изгоним социалистите милионери, че твърде дълго ги търпяхме и после ще видим!

а

а какво образование има Бойко или пък Цецо?! Те с какво право командават държавата, след като доказано фалшифицираха и купуваха избори!!!

хе

"От две години е работел като декоратор на изложби" - значи за декоратор има изискване за висше образование?!!!! При положение, че човекът работи в тази сфера 40 години!!! ГЕРБЕРСКИ БРЪМБАРИ, жалки сте, жалки!!!

Абе, много декоратори изпълзяха... Един искаше Самуил да се "декорира" задължително с ослепени воини...

Хахааа

Точно пък тия, които наблъскаха в цялата администрация неграмотни и некадърни калинки, седнали да се аргументират с ценз. Верно ли?

Опорна точка по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Опорна точка!

Доживяхме и десебарска калинка. Ако знаете колко много са!!!!

По повод на рождения си ден на 14 декември 1996 г. В.Р. е награден от собственика на Мултигруп Илия Павлов с титлата „главен мултак на републиката“.

а-а-а-а-а-а-а-а-а ха-ха-ха Рашидов е с Художествена академия!

Кристьо

Ало, това костококите, пуснете един сърч в google преди да заставате на амбразурата бе малоумници ... пробвайте прмерно с нещо такова: "Владо Руменов картини" ... излизат само снмики с протестна мрежа ... някой знае ли какво точно е "работил" този глист? Питам, понеже един вид ако си плащате данъците редовно, реално сте му работодатели. Какво работи Владо Руменов? Някой може ли да обясни на преебаните данъкоплатци тоя мунчо, какво точно е свършил за тия години трудов стаж на държавна ясла?

а циганин можете да гледате как бесней, така ли?

/Не/Развеселен

това е срамота

Когато се сгреши. в истинските демокрации веднага се подава ОСТАВКА! Активисти и приятели се събират в защита на уволнения днес в 19.30 пред Националната художествена галерия.

Влади Горанов

Наистина, може ли някой да обясни на нормален език, този човек какво точно е работил и за какви пари. Ако може и една статистика, примерно от 1976г до сега колко точно изложби са били "декорирани" лично от него? Или дали декорацията на протестните атрибути на новите дисиденти (примерно перуката на асен генов) минава служебна дейсност? Бая декорация е падало явно, това от 1976-та са си 40г. За този половин век хората сменят по 10-на работни места. Света се промени, империи изгниха и се появиха нови, роди се интернет, стив джобс създаде apple - после му я взеха, съсипаха я, тоя си я върна, възроди я и умря ... спътници кацнаха на комети ... и хиляди други неща се случиха и ПРОМЕНИХА за ттези 40г. ... само Влдко Руменов за 40г си започна и ден след ден, почти половин век си кюта на службицата ДЪРЖАВЕН ДЕКОРАТОР на изложби. 40г. евала.

ОСТАВКА!

61,45% от българите искат да се отворят отново концлагерите за всички, които критикуват или не харесват г-х министъра Вежди Рашидов!

Ulian

Браво, ето това се казва истинска демокрация от съветско-руско-георгиевско-бай-ганиовски тип. Машала вежди, Аферим рашидов, ти ни стори за пример, бе майна. Няма само Ердоган да се разправя с деятелите на перото и другите ми там разни 'артисти.' Ти нали не си от тях, имам предвид тия 'толерастите.' Действай смело и не падай по-долу от бат сали, виж той е по-опитен и ги жъне по много, а ти само един по един ги боцкаш.

СТАЛИН

КАКВО РАБОТИ ВЛАДО РУМЕНОВ?

Художникът е със стаж 38 години, отстранен е след участие в БНТ Художникът Владимир Руменов е уволнен от Националната галерия - седмица след участието си в организирания протест срещу новия Закон за културното наследство. Руменов работи като фондохранител в Криптата на храм-паметник "Св. Александър Невски", като има 38 години стаж в Галерията. Активисти и приятели се събират в негова защита днес в 19.30 пред Националната художествена галерия. Според Руменов в същото време в НХГ са назначени още двама души на същата позиция и със същия образователен ценз като неговия. До момента от Националната художествена галерия няма яснота за официалните мотиви за уволнението на Руменов. Владимир Руменов е един от създателите на Гражданската инициатива за опазване на културно-историческото наследство, чиято основна мисия е да не допуска такива злоупотреби с културно-историческото или природното богатство на България.

Влади Горанов

Палячо, я ми пусни линк към поне една картина нарисувана от тоя нещастник и ми посочи в коя галерия е изложена да ида да се снимам с нея.

Трудовото законодателство е нарушено!Когато има повече от един на една и съща длъжност трябва да се направи подбор от нарочна комисия по ясни измерими критерий-стаж и др.

haha

да кажем на веждичката - #ШИТoff!

УИКИПЕДИЯ

По повод на рождения си ден на 14 декември 1996 г. е награден от собственика на Мултигруп Илия Павлов с титлата „главен мултак на републиката“.[1]

Уволнението е незаконно!Съдът ще го отмени.

Кой през 1976 г. го е назначил на тази клатикурска длъжност? Кой?

Влади Горанов

Същия който ги назначаваше, иво инджев и илян василев и иван костов и който се сетиш от хилядите клатикурци дето ги храниме вече толкова време

КЛУБ.ЗЕТ, неблагонадеждна медия сте и това си е. Защо премълчавате причините, поради които е бил уволнен "горкичкият" Владо Руменов? Само последният му подвиг е бил да пусне всички аларми в криптата, при което посетителите хукнали да бягат ужасени, като на входа се сблъскали с бърза помощ, пожарни, полиция и СОТ! За "правата" на този муньо ли ревахте?

Фибата

Кристьо от мен имаш 100 +!

Фейсбук по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

ДА ЗАЩИТИМ ВЕЖДИ ОТ ПОРЕДНИТЕ ГНУСНИ КЛЕВЕТИ И ИНТРИГИ ! От няколко дни тече нова акция срещу министър Вежди Рашидов. Беше подета от предаването “Денят започва с култура”, излъчено на 30 юни 2016 г., което обаче няма да намерите на сайта на БНТ. Скриха го, защото са една много независима обществена медия. Тя се бори за медийна прозрачност и независимост в името на добруването ни. Толкова е независима, че разбира свободата като свободия и в името на свободията изяжда 65 милиона народна пара годишно. Предаването беше озаглавено “Протест срещу промените в закона за културното наследство”, а за свои гости водещият Георги Ангелов бе поканил Величко Минеков - световноизвестен с омразата си към министър Рашидов, и двама никому неизвестни “експерти”. След като се обявява предаване, в което ще се критикува Закона за културното наследство, в студиото би трябвало да присъстват и негови защитници. Това е изискване на закона за електронните медии, което водещият наруши най-безцеремонно! Минеков не пропусна дадената му възможност да изригне вулкан от кал срещу министър Рашидов, като че ли той е гласувал закона в парламента. Във версията на предаването, която е достъпна, най-големите мерзости на Минеков са изрязани. Оставили са обвинението му, че Рашидов е станал милионер едва след като стана министър, а сега, благодарение на закона, с помощта на рушвети щял да стане милиардер. Аз слушах предаването – това беше най-безобидното, което каза. А от поведението на Георги Ангелов най-безобидно беше просташкото му хилене, което и сега може да се види и чуе в линка, който давам накрая. Министър Рашидов отговори, като насочи упреците си към водещия, който с видимо удоволствие се наслаждаваше на личните нападки на Минеков към министъра. Ще намерите писмото му в нет-а. След което Георги Ангелов се оплака, че министърът заплашвал журналистическите му свободи. Оттук нататък влакчето на интригата потегли към искане оставката на министъра. И за да бъде сериозно това искане, то е направено от името на някаква си Асоциация на европейските журналисти – България. Звучи тежко, а? Моите проучвания показаха, че тази асоциация е много интересна. Екипът й е съставен предимно от журналисти на Капитал и Дневник. Учредителното й събрание има две дати – в края на 2013 г. и през 2010 г. , като втората – която явно има за цел да придаде по-голяма тежест на организацията, е дадена в сайта, а в протокола за учредяването й е записана 2013. Ах вие, немарливци глупави, като не можете да лъжете, не лъжете, бре! Но да продължа - в устава си изрично са записали, че всеки член на сдружението е длъжен да пази тайните му и след като престане да бъде член! Какви ли тайни крие тази “асоциация”, дето била с много благородни намерения към обществото? Управителният съвет на асоциацията, чието седалище се намира на частен адрес в Младост 3 в София, се състои от председател, заместник-председател, генерален секретар, заместник-генерален секретар, ковчежник и членове. Съжалявам, но веднага ми мина през ума, че са пропуснали длъжността Генерален Гъз. Толкова за тях. Щом са храненици на олигарха Иво Прокопиев, искане за оставка от тях е чест за министъра! Обаче... БНТ нямаше как да се спотайва повече и пусна изявление. Ще цитирам два абзаца от него: “Отчитаме, че в дискусията от 30-ти юни 2016г., която предизвика правото на отговор на Министъра на културата, беше нарушен журналистическият стандарт за плурализъм, като личните нападки и квалификации, изказани от събеседник в студиото към страна, която отсъства, бяха оставени без професионална реакция от водещите.” “БНТ защитава принципи, които не допускат използването на ефира на обществената медия за разрешаване на лични конфликти. Затова смятаме, че спазването на институционална коректност е в основата на плуралистичното общество, за което и ние трябва да носим своята отговорност.” Как точно носят отговорност? Като свалят клипа с предаването от сайта си, за да прикрият отвратителното поведение на водещия? В чия полза е направено това? На обществото? И след като са установили, че грубо са нарушени основни журналистически стандарти, че предаването не е било водено професионално и са принудени да се извиняват заради Георги Ангелов, не е ли дълг на телевизията той да бъде наказан? И тъй като е известно, че за да победи злото е достатъчно доброто да бъде пасивно, моля съмишлениците си да пуснат петиции за оставка на журналиста Георги Ангелов и в защита – за кой ли път? на министър Рашидов.

Дара

Най-много среднисти има сред гласуващите за ДСБ /разбирай Иван Костов/. Факт, който се пази като държавна тайна! На една лабораторно селектирана група хора Костов им внуши, че ако му симпатизират и са му лично предани, това ще им донесе веднага облаги. Като за начало държиш се като висшист и никой не смее да те пита дали имаш диплома, това били подробности за личен състав /днес човешки ресурси/. И така с кални папуци от село скачаш направо в софийския хайлайф. Кланяш му се на Иван Вегетариан и получаваш място на привилегирован критикар, ставаш част от измислен елит и мечтаеш за запазена лежанка /на едната кълка, на другата и гърне за повръщане ако преядеш, понеже вомиториум не е място за повръщане/. Коленичиш пред Костов и вече не си простолюдие, вече си част от "просветено малцинство" /предимно от пияндета, дървени философи, манифестъри, почасови протестъри, шушумиги при социализма и възгордели се мижитурки при демокрацията, егоисти с разбит личен живот/. Вече си в поднебесието, гледаш пренебрежително и високомерно всички "прости" и се правиш на интересен на воля! Ревеш за интелигентност /всяка втора дума е интелигентен/, хълцаш за културата като дълбинна твоя същност, на която Вежди Рашидов пречи защото е жив. Лъжеш, че слушаш джаз, че четеш Игън, че си правиш кола маска в Кемпински, че гледаш задължително "Нощни птици". На сервитьорките в кафенетата по "Витошка" им викаш на галено, само дето много те е страх някой да не разбере, че ходиш при вашите във външна тоалетна, но пък си светиш с последен модел айфон! Може да си измислиш биография и да отработиш аристократични обноски, но то е като да си купиш реплика на индиански нахуйник, който поради невежество носиш на врата си. Не можеш обаче да станеш някой друг заради партийна повеля. На едни като вас 45 години не им стигнаха и не успяха, и вие няма, но опитите сега са забавни! Преди бяха зловещи!.....П.П това за айфона е на д-р Ненков!

отговор за аsshole

Николай I, garbage, rubbish, waste, litter, dirt, punk, shoddy, dross, duff, raffle, dud - избирай си! Може и пред името, може и отзад!

Ботичели

Айде скрийте го този недоклатен културен деец, държавен чиновник since 1976. Или май нещо не се сбъдват очакванията за срещата във варшава? Беге делегацийката водена от президента на зидаро-мазачите отново ще се завърне посърнала, а? Каквото и да обещаят там винету ще се отметне, той дори не отиде с тия клоуни. Още малко ще изтърпиме домашния майстор-инж-президент. Така като гледам как преебаха верния слуга местан съм готов да се обзаложа, че най-високия пост който някой ще предложи на нещастието росен тъпета е да къса билетите на входа на музейко.

крампа

Ботичели никога нямаше да напише подобен текст! Щеше да го нарисува!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.