Прокуратурата се е самосезирала по материали в старозагорски медии за група граждани, които по хулигански подбуди дърпат мрежата на клетките в градския зоопарк и замерят обитателите с камъни.

В социалните мрежи през март излезе видео, на което няколко човека проявяват изключителна агресия към животните, съобщи "Трафикнюз".

Те блъскат по клетките, където живеят вълците и ги замерят  с камъни, съобщи bTV. Освен вълци, те са малтретирали и тигрите.

Макар и 3 месеца след случая Районна прокуратура-Стара Загора образува досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото  – престъпление по чл. 325 ал.1 от НКЗа  посоченото деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода до две години или с пробация, както и обществено порицание.

Извършената проверка е констатирала, три лица са дърпали мрежите на клетките на животните и хвърляли камъни. При тези действия вълците и тигрите не са пострадали, поради което е образувано досъдебно производство за хулиганство, допълват от прокуратурата.

Предстои привличане под наказателна отговорност на тримата.