Два сезонни международни влака ще пътуват между София и Солун до края на летния сезон. Те ще са през уикендите като от столицата влакът ще тръгва малко преди полунощ в петък срещу събота, а от беломорския град връщането ще е късно в неделите. Жп композициите ще се движат до началото на септември, обявиха от БДЖ.

Влакът от София за Солун ще пътува в състав с директни вагони от редовния международен влак от Букурещ за София, който заминава от румънската столица в 12,50 ч и пристига на Централна гара София в 22,25 ч. От столицата ни композицията ще тръгва в 23,55 ч и ще пристига в Солун събота сутрин в 06,30 ч. В неделя влакът ще заминава в обратното направление в 23,10 ч и ще пристига понеделник сутринта на Централна гара София в 06,15 ч. 

Влаковете ще имат по един кушет вагон, както и от два седящи вагона, както и директни вагони от Солун за Букурещ.

Редовната цена на билетите до гръцкия град в една посока ще е 32,86 лв. Допълнително се заплащат запазено място – 1,96 лв. или кушет място – 18,38 лв. в посока. От БДЖ обаче предлагат намаления за двупосочни билетипо офертата “City Star” за малки групи от 1 до 5 човека. Отстътки са предвидени и за студенти, както и за деца от 4 до 12 години.