В Германия е задържан Хюриет Сюлейманов, който стана символ на тоталното беззаконие, след като уби трима младежи в катастрофа край Луковит, а после избяга.

На 5 май 2014 г., карайки БМВ без книжка и със 111 км/ч Сюлейманов, който има 90 криминални регистрации и 12 осъдителни присъди, но въпреки това е на свобода, удари кола с пътуващи за изпит 4 младежи - Влади, Цвети, Ники и Иван. Влади и Ники умират на място, Цвети - в болницата 2 месеца по-късно.

Първо той опита да излъже, че е карала приятелката му.

Докато течеше процесът, родители предупреждаваха съда, че Сюлейманов ще избяга. Това стана факт, а през юни т.г. бе осъден на 15 г . затвор засдочно. 

В началото на годината той бе обявен за общодържавно издирване, а в началото на април и за международно. 

Пред Нова тв две от майките на децата днес казаха, че са научили случайно за задържането - приятел им се обадил, че го е видял в гр. Хаген. Те звъннали на прокурора с тази информация, а той им казал, че е невъзможно, защото е задържан от германските власти в понеделник.

Една от майките на децата каза, че не знаят дали не е задържан за някаква друга простъпка, което може да не доведе до задължителна екстрадиция. Освен това Германия напоследък масово не връща осъдени на различни срокове затвор у нас с аргумент нечовешките и лоши условия в затворите ни.